Miért panaszkodnak itt Gyakori kérdéseken, 10 éves gyerekek, hogy problémák vannak a már meglévő párkapcsolataikkal?
Azért ez egy kicsit kiborít engem... Nem vagyok fanatikusan vallásos és nem is vagyok ultrakonzervatív, de azért mégis, álljon már meg az a 7×7 fákjás menet! Szerintem, azért kamasz kor alatt nem kellene barátnőt/barátot keresni. Nem hülyéskedem, 10 éves volt a srác szó szerint. Nem 12, ami még mindig korai, de talán akkor már ha érett, lehet barátnőja/barátja és csókig el is mehetnének. Az ilyen kisgyerekek, még a TV-ben és a mozikban is csak rajzfilmet nézhetnek és szinte semmit sem engednek még nekik (pl. itt interneten sem regisztrálhatnának elvileg, DE CSAK ELVILEG), akkor miért érzik magukat érettnek egy kapcsolatra?? Bocsánat, ha kicsit összeszedetlen voltam, de késő van már, csak belefutottam egy ilyen kérdésbe...
Szülők mi a véleményetek?
Kamaszok (tehát nem gyerekek) nektek mi?
Szerintem elképesztő... Köszönöm a válaszokat előre is!
Látom az összefüggéseket sem érted. Teljesen más a tanulás mint a szexualitás. Egy érzelmileg, szellemileg teljesen fejletlen ember is lehet jó tanuló, sőt. A szociopaták, autisták kifejezetten jók magolásban, matematikai képességekben.
A szexualitás nem ezzel függ össze. Ha egy gyerek megérik szexuálisan, értelemben akkor elkezdi érdekelni a szex. Ez egy természetes ösztön. Akár fel van világosítva akár nincs. De legalább ha nincs felvilágosítva akkor onnan tanul ahonnan tud. A kortársaitól, TV-ből, bárhonnan. És innestől kezdve ha te elkezded 3 év múlva felvilágosítani már semmilyen hatása nem lesz. El fogja utasítani mert kialakult véleménye és ezzel kapcsolatos értékrendje lesz. Nyilván aki szexuálisan még nem érett az nem fogja ez fel.
Siralmas lehet az az osztály ha te vagy a legfejlettebb úgy, hogy egy olyan egyszerű szöveget sem tudsz értelmezni mint amit az 52. írt.
Nem azt írta, hogy egy 6 évest kell felvilágosítani. Hanem azt, hogy ha egy gyerek már megérett valamire de te visszafogod, nem hagyod, hogy foglalkozzon vele akkor vissza fog maradni és törést fog benne okozni. A devianciák, aberrációk is így alakulnak ki. Szóval ha van egy 4 évesed aki írni akar mert érett rá de te csak a szineket engeded neki tanulni az a legkevésbé sem jó.
Én úgy gondolom, hogy nagyon le vagy maradva érzelmi és szexuális fejlődésben, ezért nem tudod felfogni, hogy a gyerekek nagy része ennél sokkal korábban érik. Ezt abból is gondolom, hogy a mesék amiket leírtál már egyáltalán nem kéne, hogy lekössenek egy 10 éves gyereket.
A szülőnek ebben mindössze annyi felelőssége van, hogy objektíven, a saját értékrendjétől teljesen függetlenül meg tudja ítélni, hogy az ő gyereke mikor érett meg kellőképpen. És ha ez 10 évesen következik be akkor 10 évesen világosítsa fel a szexualitásról.
Nem tudom azt tudod-e, hogy több száz évvel ezelőtt mondjuk a 12-13 éves lányokat simán férjez adták, 14 évesen már szültek. Ez nyilván abszolút nem jó de már több száz évvel ezelőtt is legalább testileg bőven érettek voltak akár 10-12 éves korban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!