Anyukák nektek a gyerkőcötök hány èvesen rajzolt pont pont veszőcske arcot fejet ?
Figyelt kérdés
2020. jún. 13. 17:46
1/7 anonim válasza:
3,5 évesen. De nem olyan szinten mintha egy felnőtt rajzolná, hanem elnagyolt, körön kívülre húzott száj vonallal stb. :)
2/7 anonim válasza:
Nekem két éves és négy hónapos volt, mikor tök jól felismerhető emberkét rajzolt. Igaz nem pont volt a szeme, hanem két másik karika. Az egyik nagyobb volt, a másik kisebb, mint akinek bevertek úgy nézett ki. Köztük volt egy pont orr, alatta egy vonal száj. A száj egyik végét még túlhúzta az arcon. Volt haja felül, a fejebúbján, de nem ért össze a fejjel. A fejből kijött két vonal lefelé, mint láb (nem ért hozzá a fejhez). Miután közölte, hogy emberkét rajzolt, utána a két láb közé színezett ezt azt, hogy a ruhája. Én megmondom őszintén nagyon csodálkoztam rajta, bár nagyon hamar elkezdett rajzolni olyat, mit megnevezett és fel is lehetett ismerni. Persze csak ilyen egyszerűeket, pl. lufi, vagy nagyon egyszerű "virág" (kört meg a vonalat jó irányba kombinálta). Kíváncsi leszek milyen érzéke lesz hozzá, az egyik nagymamája festőművész. Most hónapok óta alig rajzol, szalad meg ugrál inkább.
3/7 anonim válasza:
Dolgoztam oviban, isiben. Átlagosan 3-4 éves korban jellemző. Viszont akinél csak négy évesen jelent meg, az általában hamar rátért összetettebb önkifejezésre.
És véletlen se tanítsd rajzolni! Hét éves korig a gyerekrajz még művészet, és nem a látvány lerajzolása a céljuk. Habár megjelenítenek részben látszó dolgokat is, mégse ez a fő céljuk, hanem ösztönösen azt rajzolják, amiRŐL tudnak és amit éreznek, ezért beszédesek pl az aránytalanságok a rajzukban, vagy pl a látszólag fals színezés, stb.
Tökéletes lenyomata a lelküknek a rajz, ösztönös önterápia. Kivéve, ha tanítják neki. Az egyik gyereket hamarabb érdekli a rajzolás, a másikat később. Ezen nem műlik semmi, kivéve, ha még az 5. szülinapja táján se rajzol semmit, firkát se.
4/7 anonim válasza:
A nagy 2 évesen teljesen jó arcot rajzolt, a kicsik 3 és 2 évesek és a közelében sincsenek.
5/7 anonim válasza:
2,5 évesem tud zárt kört rajzolni, de a szemeket rendszerint a körön kívülre rajzolja. Lábnak, kéznek, faroknak pl cicánál random egyenes vonalakat húz. Nem igazán felismerhetőek a rajzai még.
6/7 anonim válasza:
2 évesen, de az igazság az hogy már 1 évesen szeretett firkalni és sokat mondogattam neki a pont pont vesszocske módokat miközben rajzoltam.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. jún. 16. 12:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!