Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól jár(t) a...

Hány éves kortól jár(t) a gyereked egyedül iskolába, óvodába?

Figyelt kérdés
Miért más ma, mint húsz évvel ezelőtt?

2020. jún. 12. 04:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Én ötödikes koromtól, busszal+villamossal, 15 km-ről. Haza is egyedül. 36 vagyok most, tehát ez a 90-es évek.
2020. jún. 12. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

8 éves most, nem tudom, hogy hány évesen fog menni egyedül. 10 perc az iskola, de 4 kereszteződésen kell átmennie és az iskolatáskát sem bírja el.

A mi generációnk már oviba is ment egyedül. Nem volt ennyi autó, nem volt ennyi eltűnt gyerek, talán nem volt szervkereskedelem sem.

2020. jún. 12. 10:58
 13/18 anonim ***** válasza:
61%

Én 1. osztálytól. De volt 4 ovis csoporttársam, kik már ovi utolsó évében is egyedül mentek haza. (2-nek az útját nézte az óvónő, mert közel laktak az ovihoz)

Viszont elég sok olyat láttam, hogy az iskolában a gyerek elé megy a szülő. Volt akit még 3.-ban is kísérgettek.

2020. jún. 12. 11:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#13-as vagyok

2001-ben születtem. 1.-8.-ban falusi iskolába jártam. 1.-4.-ben csak egy ingázó volt az osztályban. 5.-8.-ban szinte 10. 9.-tól meg már mindenki a városba kellet menjen. Az ingázókat nem kísérgette senki.

2020. jún. 12. 11:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Másodikos koromtól (7 évesen) egyedül jártam, városon belül kellett buszozni.
2020. jún. 12. 11:26
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

Ötödikes korától, mivel a felsősöknél már nincs olyan, hogy napközi, meg akkor már elég nagy is volt hozzá. Megyeszékhely, busszal járt, következő évben elköltöztünk szomszédos kisvárosba, azóta vonattal és busszal jár.

Egyébként én nem mondanám, hogy régebben annyival kisebb forgalom volt, én se jártam egyedül kisebb koromban, csak negyediktől (a mi sulinkban az már felsősnek számított, nem volt napközi), akkor kezdett mindenki egyedül hazajárni, alsóban el sem engedtek volna egyedül az iskolából.

2020. jún. 12. 19:50
 17/18 anonim ***** válasza:
76%
A régi világ biztonságosabb volt, emlékszem, 6 évesen olykor már egyedül jártam oviba, ami talán fél kilométerre volt az otthonunktól. Manapság ez már vidéki kisvárosban sem működik, hacsak nem egy biztonságosabb faluban.
2020. jún. 12. 21:13
 18/18 V. Hélix válasza:
100%
Hatodikban elköltöztünk így jóval közelebb volt az iskola mint előtte. Akkor kezdtem szülő nélkül járni, testvérem is velem jött ő akkor volt negyedikes. Előtte apa vitt minket kocsival, mert nagyon messze laktunk.
2020. jún. 13. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!