Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Nektek mi az, amit...

Anyukák! Nektek mi az, amit "elnéztek" a nagyszülőknek?

Figyelt kérdés
Pl. ha olyan kaját adnak a gyereknek, amit ti nem tartotok jónak, vagy nagy ajándékot vesznek neki, pl. bicikli, óriási elektromos quad, vagy esetleg amikor ők vigyáznak rá, elviszik olyan helyre, amiről ti nem is tudtok. Ezek rendben vannak és inkább engedjük el a béke érdekében vagy érdemes belemenni egy komolyabb vitába? Sajnos a szép és kedves kéréseket ignorálják.

2020. jún. 8. 10:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Neked Nem tetszik a gyerek biciklijének a színe... Figyi, ez meglépő lesz, de nem is kell, hogy neked tetszen. A gyereknek kell hogy tetszen.
2020. jún. 8. 11:30
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Nekünk mázlink volt, mert elfogadták a nagyszülők az elképzeléseinket.Nem mondom ,hogy mindenben egyet is értettek ,de nem voltak ,,csalós" dolgaik.Arra meg külön figyeltek, hogy olyan kaját ne kapjon ami nincs bevezetve.Játékot meg tudtak venni, mert 3 gyereket felneveltek, fura lett volna ha olyat vesznek ami az unokájukba kárt tehet.
2020. jún. 8. 11:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is voltak ilyen dolgok és sok felidegesítettem magam, míg rá nem jöttem, hogy bizony szeretik az unokájukat és csak jót akarnak neki, még ha néha sután is, vagy számomra annak tűnően.

Volt, hogy elvitte a mama, adtam 3000Ft-ot,hogy vegyenek egy játék babakocsit, erre hazaállítottak egy hiper szuper 8000Ft-sal, mert hogy a gyereknek az tetszett. Mindig csak azt nézték, ami neki jó.

Azóta eltelt sok év, már nem élnek, a gyerekem is 18 éves, de mindig boldogan gondol vissza a nagyszülőkkel töltött időre.

2020. jún. 8. 12:24
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Mièrt kellet lepontozni azokat, akik nem terrorizálják a nagyszülôket? Nevetsèges...
2020. jún. 8. 12:28
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen megértelek mert mi.is így jártunk és azert is bosszantott mert ennek olyan " megveszem a gyereket" szaga volt...
2020. jún. 8. 12:30
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Pár év múlva huszadrabgú dolog lesz ez és örülni fogsz, ha a nagyszülők szeretettel elhalmalmozzák a gyereket.

Találj ki másik ajándékot, nem a csúcsok csúcsa egy bicó.

Még egyet venni? Minek? Mennyi idő alatt fogja kinőni? Az első bicajt majdnem érintetlenül adtuk tovább.

Az ajándékot amúgy mindig meg szoktuk beszélni, etetni nem etették össze vissza, programokra nem vitték sajnos, pedig nem bánnám már, kicsinek persze félti az ember.

2020. jún. 8. 13:55
 17/19 anonim ***** válasza:
27%
Mi külföldön élünk, nagyon ritkán találkozunk a nagyszülőkkel,szóval nincs ilyen gond. De ha megmondanám neki, hogy mit tervezek venni a gyerek szülinapjára és megvenné ő, ráadásul nem is olyat amilyet venni akartam biztos, hogy visszavitetném vele. Vagy megmondanám, hogy legyen akkor ott nála az amit vett. Mellesleg az se tetszene, hogy előbb adná oda az ajándékot. Adja oda akkor amikor az alkalom van. Nem igaz, hogy egy felnőtt ember nem bír ki egy hónapot.
2020. jún. 8. 15:00
 18/19 anonim ***** válasza:
21%

Nálunk nincs ilyen probléma. Egyik nagyszülőpár pénzt ad,amitől én megyek a falnak, mert igazán elmehetnének a játékboltba és pl.megnézhetnék hogy 3e ft-ból sokminden nem jön ki... Általában kipótolom hogy ne kapjon gagyit a mamától.

A másik nagyszülőpár tehetősebb, kérdez, linkelek több ötletet, választ egyet plusz egy csomó könyvet kapnak.

Ezek a tárgyi ajándékok, gyerek számára fontosak, mert nálunk emlékeznek is rá -nyilván nem kapnak kéthetente játékot (két fiú).

Amiért én harapok: az édességgel tömés, tv nézetés naphosszat és a "most nekem ebédet kell főznöm menj játszani".... nagyon, nagyon ritkán viszik el a nagyszülők - akkor ne főzzön ebédet, vacsorát, csinálja meg előtte vagy rendeljen-mert azon az egy napon játszon vele - mert a gyereknek a nagyszülői élmény kell -amire 40-50 év múlva is emlékszik. Arra a biciklire nem fog emlékezni amit 6 évesen kapott, de hogy közösen játszottak, túráztak, sütöttek, építettek, festettek arra igen.

2020. jún. 8. 15:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se tetszett sokminden, de a mamánál a mama szabályai vannak, itthon az enyémek. Annyit nincsenek ott, hogy megártson az ebéd előtt evett jégkrém vagy hogy nem küldték el evés előtt kezet mosni. Az ajándékok meg néha borzalmasak, de ami gagyi az úgyis tönkremegy hamar. Annyit nem ér hogy veszekedés legyen, és minden együtt se tud annyit ártani ami indokolná hogy a gyerek meg legyen fosztva a nagyszüleitől.
2020. jún. 8. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!