Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Nektek mi az, amit...

Anyukák! Nektek mi az, amit "elnéztek" a nagyszülőknek?

Figyelt kérdés
Pl. ha olyan kaját adnak a gyereknek, amit ti nem tartotok jónak, vagy nagy ajándékot vesznek neki, pl. bicikli, óriási elektromos quad, vagy esetleg amikor ők vigyáznak rá, elviszik olyan helyre, amiről ti nem is tudtok. Ezek rendben vannak és inkább engedjük el a béke érdekében vagy érdemes belemenni egy komolyabb vitába? Sajnos a szép és kedves kéréseket ignorálják.

2020. jún. 8. 10:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%

Mindent, amivel kart nem okoz.

A gyerek nem hal bele, ha nutellás palacsintát eszik reggelire ebedre és vacsorára egész hétvégén, attól se lesz baja, ha elviszi a tudtod nélkül az allatkertbe. Az ajándék meg pláne olyan, amibe nem kellene beleszolni

2020. jún. 8. 10:18
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A mértéken van a hangsúly és a kölcsönös kompromisszumon.

A mérték ott van, hogy nem megy olyan gyakran a gyerek, hogy kis kilengés ártson,

a kompromisszum pedig ott, hogy ilyenkor elnézem, ha pl: több édességet kap, mint kéne.

Vagy ha olyan játékot kap, ami nem tetszik, akkor "majd ezzel a mamánál játszol, nálunk nem fér el...".

De nagy hülyeségben nem engedek. Pl: el akarták vinni gyerekülés nélkül. Meg egy fenét!

Vagy: trambulin a kertbe: amikor a gyógytornásza kifejezetten megtiltotta, mert neki árt.

Biciklinek örülnék. Akkor nem kellene a sajátját cipelni. ;)

2020. jún. 8. 10:24
 3/19 A kérdező kommentje:
Az első biciklijét kapta a kislányom tőle, úgy, hogy mi is pont terveztünk venni a szülinapjára. Titokban vette meg, és úgy adta oda, hogy mi nem voltunk ott. Egy hónappal a szülinap előtt. Én nagyon szomorú voltam, hogy erről az élményről lemaradtam. Lehet, én vagyok túl érzékeny.
2020. jún. 8. 10:29
 4/19 anonim ***** válasza:
82%
Úgy, mint az első válaszoló. Amivel nem àrtanak a gyereknek, en abba nem szólok bele ( még sosem volt olyan, amivel àrtani tudtak volna a 8 év alatt). Ajándékot egyébkènt mindig egyeztetjük.
2020. jún. 8. 10:35
 5/19 anonim ***** válasza:
83%
Minek adja oda 1 hónappal előbb? Tudta, hogy ti is azt akartok venni?
2020. jún. 8. 10:40
 6/19 anonim ***** válasza:
88%

Bár nálunk vennének biciklit.:)

Egyébként, ha így lelőtték az ajándékötleteteket, a helyedben én kiegészítőket vennék a biciklire, állatfigurás dudát, szélforgót, minden csilivili szirszart :)

2020. jún. 8. 10:47
 7/19 anonim ***** válasza:
38%

Na es akkor mi van, ha o vette meg a biciklit? Semmi. Egy honappal korabban adta oda. Ez inkabb problemas, de teljesen ertheto is, ha momdjuk a gyerek születésnapja decemberben van.

Sok olyan dolog lesz az életben még, aminél nem te leszel az első.

2020. jún. 8. 10:51
 8/19 A kérdező kommentje:
Igen, említettük, hogy azt szeretnénk venni neki, májusban volt a szülinapja. Az a baj, hogy nem is tetszik a bicaj színe sem, úgyhogy nem is akarok rá venni semmit. 😂 Na jó, akkor elengedem a témát. Azért írhattok még, hogy mi a határ nálatok! Köszi, mindenkinek ment a zöld!
2020. jún. 8. 11:19
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

És a gyereknek tetszik? Mert igazából az számít!

Egyébként vegyél egyet otthonra, a másikat hagyd a nagyszülőknél. Már ha nem két házra laknak. :)

2020. jún. 8. 11:24
 10/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi, ez jó ötlet! ;)
2020. jún. 8. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!