Van e olyan anyuka, akinek másfél éves korban csak kézen
fogva járt a baba?
Figyelt kérdés
2010. júl. 30. 20:21
1/5 anonim válasza:
nekem 3.-án lesz a fiam 19 hónapos és e hónap 8.-án állt fel egyedül először kapaszkodás nélkül, akkor tett 1-2 lépést.
ma már megtesz 8-10 lépést is de még nagyon bizonytalan.
neki a mászás is későn kezdődött kereken 1 éves volt, először felült és rá 2 hétre kezdett mászni majd felállni kapaszkodva.
jártunk tornától kezdve mindenhova orvostól orvosig
egészséges csak meg van késve a mozgása.
nektek mit mondanak? gond van?
2010. júl. 30. 20:56
2/5 anonim válasza:
nekünk 4van már nagyok,de mind máskorban "tudta"a külömbözö dolgokat.
2010. júl. 30. 21:00
3/5 anonim válasza:
Lányom 18 hós lesz, el van maradva a mozgásfejlődésben, őt is vezetgetni kell még. Nemrég állt fel, kapaszkodva megy a bútorok mellett. Mi is voltunk vele annó mindenhol, nem találtak nála semmi. Dévényes gyógytornász jár hozzánk.
2010. júl. 30. 21:08
4/5 anonim válasza:
Nálunk a családban szinte mindenki másfél éves kora körül kezdett járni. Úgy tűnik, az én babám is tovább viszi a hagyományokat. :) A mi időnkben még nem stresszeltek erre rá, hogy el lenne maradva ettől egy baba. Mi is jártunk a lányommal dévényre, de nem igazán gyorsította az sem a dolgokat (ő is csak egy évesen ült fel). Amúgy minden oké vele, csak nem siet.
A keresztlányomat kb. 20 hónapos koráig vezetgetni kellett, pedig látszott, hogy nagyon stabilan áll.
2010. júl. 30. 23:03
5/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat! megnyugodtam. a gyermekorvos mindent rendben talált. 14 hónaposan felállt és kapaszkodva lépegetett. egyébként minimális csúszással mindent szépen csinált. villámgyorsan mászik, ezt részesíti előnyben. de már mondja, hogy "táti", ez azt jelenti, hogy sétáljunk. esetlegesen a Dévényes módszert említette a dr-nő is, de valahogy belül azt érzem, hogy rendben van. igaz, hogy ebből mostanában csinálnak ügyet. nem lehet minden szabályos. azt gondolom, hogy a fejében még nem állt össze ez a dolog, mert egyébként a mozgása szerintem érett rá. óvatos. csak mindenhol azt írják, hogy ettől majd lehetnek tanulási zavarai...de ez meg szerintem olyan nehezen bizonyítható. lehet, hogy 20év múlva megint csak más lesz az álláspont.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!