Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen csintalan gyerekkel?

Figyelt kérdés

Vigyázok egy 5 èves kisfiùra. Minden reggel eljátszani azt, hogy nem akar felöltözni ès reggelizni. Van egy játèk, amit nagyon szeret. Azt a rendszert állítottam ki, hogy felöltözès, reggeli, ès utána játszhat azt a kedvenc játékot. (Motivációkèppen)

De ma reggel amit vègbe vitt, túl ment minden határon. Mindent akart csinálni, csak öltözni nem. Ha èn próbáltam öltöztetni, akkor is ellenkezett. Tèvèt is kikapcsoltam arra az időre, mert valahogy büntetni kell. Hogy játszhatja azt a kedvenc játèkot, az nem első motiváció. Ès ez ment legalább fèl óráig,ha nem tovább. Azt mondtam neki, hogy ma elfelejtheti azt a kedvenc játékot, erre azt mondta, hogy èn meg elfelejthetem, hogy jövök hozzá. Felesel. Vègül sikerült felöltöztetni de nagyon nehezen, tetette magát hogy alszik meg ilyenek. De egyèbkènt jól megvoltunk eddig,csikiztem ő meg nevetett, csak ezek a hisztik túl mennek minden határon. Hogyan lehetne ezt kezelni vagy van-e valami hatásos módszer?

#gyerek #reggeli #csintalan #Felöltözès
2020. máj. 25. 08:45
 1/6 A kérdező kommentje:

Elnézést a helyesírási hibákèrt.

*eljátszuk

*nem elèg motiváció

2020. máj. 25. 08:48
 2/6 anonim ***** válasza:
26%

Itt inkább nyelvtani hibák vannak és fura megfogalmazás. Magyar vagy?

Módszer erre nincsen, ha nem bírsz vele, akkor ne vigyázz rá.

2020. máj. 25. 09:09
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Ilyeneket minden 5 éves csinál. Mármint minden gyereknek vannak jobb és rosszabb napjai (ahogy egy felnőttnek is, csak ők még őszintébbek). A leírásod alapján unatkozott, épp nem érdekelte a kedvenc játék, mint motiváció, és inkább azt akarta, hogy te foglalkozz vele. Ez lehetett volna akkor a jutalom. Ne menjen folyton a tévé, az állandó plusz ingertől biztos sokkal lükébb és kezelhetetlenebb lesz, hisz több helyre akar egyszerre figyelni, így rád is csak félig fog. Ha épp belefér az időbe, kicsit fáraszd le, szeretgesd meg, aztán reggelizzen. Valószínűleg nagyon vicces játéknak vette, hogy ő "alszik", te meg öltözteted - úgyhogy számíthatsz rá, hogy meg akarja majd ismételni :). A tiszteletlenségeknél viszont szólj rá komolyan, érezze, hogy átlépett egy határt, ami nem szabad. De néha próbálkozni fog, hogy meddig mehet el. Ha meg bármi fenyegetést találsz ki (mint délután nincs az a játék), mindig tartsd be, különben nem fog komolyan venni. Viszont ezért csak olyat ígérj be, amivel nem magad alatt vágod :)
2020. máj. 25. 09:26
 4/6 A kérdező kommentje:

#3, köszönöm szépen a válaszod, ment a zöld pacsi! A hiszti előtt volt is egy közös hangú, símogattam, csikiztem, "nyaggattam", ő meg nevetett. De ezután tènyleg felakartam öltöztetni ès kitört a hiszti.

A kedvenc játèkot tènyleg betartom, hogy ma nem játszhat, mivel így viselkedett.

2020. máj. 25. 09:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt sok ötéves csinálja. Nálunk csak akkor játszhat, ha felöltözött, fogat mosott és elrakodott a nappaliban (reggeli előtt már játszik egyet és kihordja a játékait). Egyedül öltözik ráadásul, persze segítek. Ha rossz napja van, így neki az is motiváció, ha mondom, hogy én öltöztetem, ha szeretné. Ha ilyenkor nem hagyná magát, otthagynám, hogy öltözzön egyedül. Szerintem nem büntetni kell, hanem egy szabályt hozni.

Rossz hír: szigorúan be kell tartani, ha eredményt akarsz, és addig lesz hiszti!

2020. máj. 25. 12:26
 6/6 A kérdező kommentje:

#5, köszönöm a válaszod!

Ha ott hagynám egyedül, azzal nem motiválom, hogy öltözzön fel, mert ő akkor el bóbiskol a játékokkal, színezőkkel, stb.

Szabályokat hoztam, ezt ő is nagyon jól tudja: felöltözés, reggeli, játék. Csak nagyon benne van a főnökösködésre való hajlam, én meg ezt nem engedem, ezért tört ki a hiszti.

2020. máj. 25. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!