Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engedjem a 6 éves lányomnak,...

Engedjem a 6 éves lányomnak, hogy szivárványos karkötőt hordjon?

Figyelt kérdés

Valamelyik ovistársa állandóan ilyen színes szilikonkarkötőkkel "üzletel" és a lányom is kapott ajándékba párat. Az egyik szivárványszínű, az a kedvence, le sem akarja venni.

Nekem semmi bajom a melegekkel, de félek, hogy a lányom megszólnák, vagy piszkálnák miatta...

Mit tegyek?

2020. máj. 18. 15:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Csak a melegek megpróbálták kisajátítani maguknak, mint jelképet."

Ugyanannyi joguk van jelképekhez, mint bárki másnak...

Akkor ennyi erővel a keresztények miért sajátították ki a halat jelképnek? (Igen, az is egy keresztény jelkép.) Én szeretem a halat, jó kaja, mégsem vagyok keresztény. Akkor most utáljam a keresztényeket, hogy kisajátítják maguknak, pedig nem akarom?

2020. máj. 18. 16:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze engedd meg. Én az Apple watchomhoz is vettem ilyen szíjat. Senki soha nem szólt meg. De ha megpróbálná, elmagyaráznám neki házas gyermekes katolikusként hányadikán van elseje. Szerintem ha ilyen prekoncepciók miatt tiltod pont az ostobák térhódítását támogatod. Lehet valaki homofób felőlem, de idiótának nem kell lennie egyúttal.
2020. máj. 18. 16:48
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon sok gyerekholmi szivárvány színű. Szerintem mindenki úgyis arra gondol, amire akar, de valószínűtlen, hogy őt vagy a szüleit homoszexuálisnak vagy lobbistának nézik, ha épp egy szivárványt átugró póni van egy kislány a pólóján, hisz elég szokványos.

Nem vagyok homofób, de szerintem is kicsit ellentmondásos, hogy pont egy ilyen egyrészt régi keresztény szimbólumot (ugye Noé bárkája, özönvíz...), másrészt tényleg a gyerekdivatban, nekik készülő illusztrációkban elég sokszor használt jelképet sikerült választani. Akkor is, ha persze értem, hogy a sokféleségre is utal, de ez így már túl áthallásos. :D Szinte kenterbe veri a Heineken meg a Converse ötágú piros csillagát.

2020. máj. 18. 17:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ezt most nem mondod komolyan? Én még tini koromban is szerettem a szivárványos cuccokat. Oviban, általánosban pedig minden lányon ott pompáztak a szivárványos cuccok. Mi ugye nem tudtuk minek a jelképe. Egy egészséges 3-12 éves gyerek honnan is tudná? Ő a színekben nem a homoszexualitást látja hanem, hogy színes. Sőt sok szülő nincs is ezekkel a dolgokkal képben. Kb 16 lehettem mikor leesett, hogy ez minek a szimbóluma. Mert tele van a közösségi háló leszbikusokkal akik előszeretettel tesznek ki ilyen szivárványos akarmiket. Emlékszem rá utána mondtam anyumnak, hogy amúgy tudtad, hogy a szivárvány a melegek jelképe? Amúgy tanult nő, de nem tudta. Mert nem a facebookon lóg , és az ő idejében a melegeknek nem volt jelkepuk nem hogy még szivárványos zászlót lobalva vonultak az utcákon.
2020. máj. 18. 20:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó mondatodig nem is sejtettem mi a baj a szivárványos karkötővel. Túlgondolod.
2020. máj. 18. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
A szivárvány egy szép dolog, a gyerekek imádják. Aki egy gyereken meglát egy ilyet, és azt hiszi róla, hogy meleglobbista, annak a véleményére miért kellene adni? Könyörgöm már, ennyire birkák ne legyünk.
2020. máj. 19. 18:38
 17/17 TheSoldier ***** válasza:
69%

Nézd egy kisgyerekről senki nem fogja azt gondolni,hogy meleg.

Ha valaki mégis beszól emiatt, az mindenképp találna okot,hogy kötözködhessen.

2020. máj. 27. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!