Engedjem a 6 éves lányomnak, hogy szivárványos karkötőt hordjon?
Valamelyik ovistársa állandóan ilyen színes szilikonkarkötőkkel "üzletel" és a lányom is kapott ajándékba párat. Az egyik szivárványszínű, az a kedvence, le sem akarja venni.
Nekem semmi bajom a melegekkel, de félek, hogy a lányom megszólnák, vagy piszkálnák miatta...
Mit tegyek?
"Csak a melegek megpróbálták kisajátítani maguknak, mint jelképet."
Ugyanannyi joguk van jelképekhez, mint bárki másnak...
Akkor ennyi erővel a keresztények miért sajátították ki a halat jelképnek? (Igen, az is egy keresztény jelkép.) Én szeretem a halat, jó kaja, mégsem vagyok keresztény. Akkor most utáljam a keresztényeket, hogy kisajátítják maguknak, pedig nem akarom?
Nagyon sok gyerekholmi szivárvány színű. Szerintem mindenki úgyis arra gondol, amire akar, de valószínűtlen, hogy őt vagy a szüleit homoszexuálisnak vagy lobbistának nézik, ha épp egy szivárványt átugró póni van egy kislány a pólóján, hisz elég szokványos.
Nem vagyok homofób, de szerintem is kicsit ellentmondásos, hogy pont egy ilyen egyrészt régi keresztény szimbólumot (ugye Noé bárkája, özönvíz...), másrészt tényleg a gyerekdivatban, nekik készülő illusztrációkban elég sokszor használt jelképet sikerült választani. Akkor is, ha persze értem, hogy a sokféleségre is utal, de ez így már túl áthallásos. :D Szinte kenterbe veri a Heineken meg a Converse ötágú piros csillagát.
Nézd egy kisgyerekről senki nem fogja azt gondolni,hogy meleg.
Ha valaki mégis beszól emiatt, az mindenképp találna okot,hogy kötözködhessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!