Hogy szokassam le kislányomat?
A gyerek tükröt tart elénk.
Ha te úgy beszélsz elötte, vele vagy úgy általában, hogy kérem szépen, add ide stb, akkor a gyerek is elöbb vagy utóbb ezeket a kifejezéseket fogja használni.
Ne leszoktasd, hanem szoktasd rá!
Mutass neki jó példát a beszédben is.
és még valami. Az én 3 és félévesem "köszönöm szépen-nel köszön meg mindent.
Mert megtanítottam rá. Ennyi a titka:)
Hat igen az ovi es az egyeb ismeros gyerekek jobbak, kevesbe jol neveltek...
A mienk is jol elvolt a "koszonom nem", "kerem" szavakkal. Aztan jott az ovi. Tegnap azt mondja nekem:" Mondtam neked, hogy adj nekem juice-t!"
Hetekkel ezelott megmondtam neki, hogy total nem fogok rafigyelni, ha igy beszel...kb 6 percig birta a bunko dumat...akkor eszebe jutott, semmit nem kap ha igy beszel es azonnal mas jott ki a szajabol. Arra reagaltam. Mondta is, hogy szepen kertem!
...es igen, ahogy az elottem iro irta, vigyazni kell arra is, hogyan beszelunk a Kicsikkel. Hiszen azt kapjuk vissza. Kulonosen 3-4 evesen amikoris a kiskamasz kor van es iszonyatosak tudnak lenni.
Tegnap pl. az enyem raszolt a Nagymamajara: " ragj, nyeld le es beszelj"...Mama csak nezett...mi van? Mondtam neki, tele szajjal nem beszelunk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!