Hogy lehet nem mindent megtenni azért hogy betartsuk amit ígértünk a gyereknek?
Az egyik gyerekünk 8 éves, tehát ő már emlékszik arra, hogy "majd este megcsináljuk, majd hétvégén elmegyünk" stb...
Lett volna ma délután egy programunk. Jól össze is vesztünk rajta az apjával. Azért mert ahhoz hogy megvalósuljon (kislány szeretné igazán, ez most nem az a tipikus "mindenki élvezi" dolog), kicsit nekünk, a szülőknek át kellett szerevzni a dolgokat, plusz feladatok lettek. De megoldható simán, egyszerűen nem olyan könnyen.
Erre az apja azt mondta hogy mondjuk neki hogy majd máskor, most nem lehet. Most miért kell ezt? Mert tenni kell érte valamit, kicsit kellemetlenebb hogy tenni kell azért hogy betartsuk amit ígértünk? Szerintem ilyet nem lehet csinálni. Ha lehet meg kell oldani! Persze ha pl valami szabadtéri dolog van vagy ilyesmi és szakad az eső, akkor oké megmondom hogy most nem lehet. De ha ilyen van?
Nektek mi a véleményetek?
Szerintem az élet része az is, hogy nem mindent tudunk/akarunk teljesíteni, amit megígértünk. Néha belefér.
Az én 8 évesem megérti, ha azt mondom neki, hogy bár megígértem, de nagyon fáradt vagyok, halasszuk el pár nappal.
Én csakis olyat ígérek meg a gyerekemnek amit 100%-os vagyok benne, hogy megcsináljuk, ha nem vagyok biztos akkor "talán, meglátjuk" vagy hasonlókat használok.
Sajnos gyermekkoromban a szüleim csak igérgettek, de semmit nem tartották be. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!