Kisfiam 21 honapos 2nyelvu itthon is mas nyelvet hall es az ovodaban is, mama, nem, ja ezek mennek de tobbet nem tud, masnak is volt, hogy gyermeke sokaig nem nagyon beszelt?
Nálunk egyvalaki beszél a gyerekkel angolul, illetve meséket néz így, minden más magyar. Ennek ellenére, érdekes módon, először angolul kezdett el beszélni (nyilván könnyebb nyelv), majd sokáig egyformán haladt a kettő. Amióta óvodába jár, többet beszél magyarul, de az angolja is szépen fejlődik, és kivétel nélkül mindent megért. Viszont sokszor pl. magyarul válaszol az angol kérdésre is, ugyanakkor meg angol szavakat tesz a magyar mondataiba... Cuki. :)
Most már felismeri amúgy, hogy melyik melyik, és még fordítani is tud. 5 éves.
A kérdésre: igen, lehet, sőt valószínű, hogy később kezd beszélni, de nincs ezzel semmi baj. Amúgy sem értem, miért kell sok anyának ezt versenyként kezelni.
egynyelvű gyerekként se beszéltem hároméves koromig, most meg normális felnőtt vagyok...
töbnyelvű kicsik meg hajlamosak extra későn elkezdeni beszélni, nyugi. így normális
"Előfordul, hogy eleinte keverik a nyelveket. Nem kell megijedni, megtanulják szétválasztani a kettőt"
Ez igaz, de csak ha következetesen adott személy mindig csak adott nyelven szól a babához (későbbiekben kisgyermekhez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!