Mi a legemlékezetesebb baleset ami a gyerekeddel történt?
Utolsó fellépős-macskás sztoriján felnevettem. Elképzeltem, hogy menne ki a kb. 2 éves gyerek a macskához, anyuka meg bodicsekkel a padlóra küldi, mondván, hogy azt nem szabad, büdös kölök... 😄
Kérdésre is válaszolva: velem történt még kb. fél éves koromban, hogy valahogy lekeveredtem Anyuék franciaágyáról. Nem lett bajom, de megijedtem, emiatt nem vettem levegőt, emiatt pedig elájultam 10-15 mp-re. Anyu annyira pánikolt, hogy nem is mert velem csinálni semmit, azonnal Apu kezébe nyomott, ő meg kicsit fújkodott meg "pofozgatott", persze óvatosan, és magamhoz is tértem. Aztán rohantak velem orvoshoz, de nem lett semmi gond. Anyut máig rázza a hideg, amikor erre visszaemlékszik, pedig 31 éves vagyok. 🙂
4 éves fiammal eddig az alap dolgokon kívül (elesés, lehorzsolt térd/könyök, beütött fej, stb.) nem történt semmi említésre méltó.
11, ilyet én is tudtam, de a legszebb, hogy a gyerekem is produkálja... affektív apnoe a neve, általában 1 éves kor után jön elő és 3-4 éves korra, de legkésőbb 6ra elmúlik... na én össze tudtam hozni 10 évesen is... és a legszebb, hogy a lányom kb 7 hós lehetett, mikor először csinálta... felmérgelte magát, elkezdett sírni, és az első levegő után nem vett többet, csak tolta kifele ami bent volt, mikor elfogyott, akkor elájult... férjem kezében volt addigra, mert felvette, elkezdte rázni - persze, nem szabad, de ez az első ösztönös reakció, ordítottam neki, hogy fújjon az arcába és rohanjunk a fürdőbe, az arcra fújásra magához tért de megint elájult, a vízre ébredt fel... na nem kívánom senkinek... 4 lesz, de a mai napig csinálja, most már csak rá kell üvölteni (de tényleg üvölteni, mert megijed és akkor vesz levegőt), de nem kívánom senkinek... számtalanszor előfordult már, mikor nagyobb lett, már kimerevedett, fentakadtak a szemei... űvoltunk kivizsgáláson, apnoe, majd kinövi... köszi...
Illetve, még nem tudott forogni, otthagytam az ágyunkon, míg átléptem a zsobájába a sapkájáért, na abban az 5 másodpercben lefordult az ágyról, OVERÁLBAN... de legalább ki volt párnázva és nem ütötte meg magát...
aztán egyszer sörpadról esett orra (de szó szerint!) a betonra, akkora seb volt az orrán, hogy valami borzalmas...
Elsős lehettem mikor ráálltam az épphogy bejegesedett tavunkra, ami beszakadt🤣de nem lett semmi, mert magasabb voltam, mint a víz színt.
A másik komolyabb pedig másodikban történt. Akkoriban csak zuhanyzónk volt, meg egy nagyobb műanyag(hordozható) kádunk, amiben néha fürödtem. A kád szélén el volt törve 1-2 csempe. Én kiejtettem egy labdát és ki akartam mászni érte, a törött csempén keresztül. Jól keresztbe vágtam a térdem. Apum bekötözte, 2 hétig sántikáltam, aztán elmúlt. Most csak egy pici heg van ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!