Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 15 hónaposan kell tudni járni?

15 hónaposan kell tudni járni?

Figyelt kérdés
Ma beszéltem a védőnővel státusz miatt. Volt olyan kérdés, hogy tud-e már önállóan állni és járni. 15 hónapos lányom egyiket sem tudja. Védőnő javasolta, hogy menjünk mozgásfejlesztő szakemberhez. Tényleg ennyire nagy baj lehet? Pár hete próbál felállni, néha sikerül is neki megállni pár másodpercig, de nem egyenes gerinccel. Bútorok mellett szépen áll egy kézzel is és halad mellettük. Bár mászni jobban szeret, inkább azt részesíti előnyben. Kezdek jobban aggódni. Eddig avval vigasztaltam magam, hogy 18 hónapos koráig még van ideje, de hogy azt látom, hogy a környezetemben minden kisgyerek legkésőbb 1 éves korára elindult, és hogy a védőnő is ijesztget, kissé kétségbe estem. Szerintetek is van okom aggódni és el kellene menni szakemberhez?

2020. máj. 4. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

A kisebbik húgom 18 hónaposan indult el, ügyes, okos, sportol. Olyan finommotorikája van, hogy 5-6 évesen jobban rajzolt, mint sok felnőtt, valószínűleg ezért alakultak lassabban a nagymozgások.

A legnagyobb lányom nekem is 15 hónaposan indult el, biztosra ment. Brutál egyensúlyérzéke van, gyakorlatilag sosem esett el, csak amikor már 2-3 évesen szaladgált is. A kicsik 1 éves kor körül kezdtek önállóan járni, de sokat estek, mire igazán stabilak lettek. Szerintem jobb, ha később indul el.

2020. máj. 4. 13:34
 12/14 anonim ***** válasza:
36%

Ilyenért gyógytornászhoz vinni: jelen esetben többet árt, mint használ.

Max. online kérj konzultációt. Facebookon megteheted a Mozgásfejlődéssel foglalkozó csoportokban.

Lányom 18 hónaposan indult el. Volt "baja", de az nem 15 hónaposan derült ki. Ha 15 hónaposan itt járt volna, nem kellett volna fejlesztés.

2020. máj. 4. 13:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. máj. 4. 13:57
 14/14 anonim ***** válasza:
56%

A legjobb, ha gyógytornászhoz viszed.

Mindkét lányomnak volt szüksége fejlesztésre:

A nagyobbiknak a hátában és a bal vállában volt letapadt izomköteg, igazából minden ment neki, csak ferdén állt, és nehezen használta a bal kezét kicsit.

Úgy voltam vele, hogy biztosan jobbos.

Hát nem.

Két hónap, heti kettő fejlesztés után bal kézzel kanalazott, rajzolt.

Ami még az én tapasztalatom volt ez ügyben, hogy sokkal nyugodtabb is lett. Gyógyt szerint lehetett amiatt, hogy frusztrálta, hogy a bal keze nem funkcionál úgy, ahogy kéne.

A kicsi viszont szinte telljesen "mozgásképtelen"volt. Elmaradt nála még az oldalrafordulás is.

Másik téma.

Viszont én mindkétszer hadakoztam a védőnővel, mert ment a "jajj, elnövi" "csak lusta" vagy a kedvencem: "azért nem fordul, mert kövér! Sok a tápszer anyuka!!" Miközben szoptattam. A lányom azért hízott rohamtempóban, mert nem mozgott.

2020. máj. 22. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!