Mit tettem? Mit tehetnék?
Nem, első. Ez egyáltalán nem normális.
Kérdező! Amint tudod, vidd szakemberhez! Sajnos, a fiúknál sokkal maradandóbb a dadogás.
Én sokáig jártam logopédushoz. Mivel én nő vagyok, elmúlt. De a fiúknak megmaradt, akiket ismertem.
Pont ebben az életkorban kezdődhet el.
Nem biztos, hogy maradandó, de az esélye megvan. Légy hozzá nagyon türelmes!
Szerintem elég egyértelmű, hogy mi érte 7 hete. A csapból is a korona vírus miatti riogatás folyik. Még a nagyobb gyerekekkel is leültem többször beszélgetni, ők se értik (Mi se), hogy mi zajlik, több megnyugtatásra van szükségük.
Szegényke 3 évesen azt se tudja elmondani, hogy mi nyomasztja.
Kérdező, logopédust keress fel elsőre, és ha szükséges, ő javasolni fogja a gyerekpszichológust.
De addig ne parázd túl te se, simán lehet, hogy csak "egyszerű, hétköznapi" dadogás áll a háttérben.
A dadogás oka 80%-ban nem szokott kiderülni, szóval ezt szerintem hagyjuk!
Vidd szakemberhez, aztán az fog tudni segíteni! Minden jót kívánok!
Azért nem szokott kiderülni, mert nem fordítanak elég figyelmet rá az illetékesek. Ennyi. Ha megadnák az idejét - akármennyi is az-akkor kiderülne. De hát a hajszoltság évszàzadàban erre sem érünk rá és inkább “hagyjuk” ugye...és utána csodálkozunk, hogy “jé, hát maradandó lett a probléma, nem értjük miért” ugye...
Kérdező, az biztos, hogy egy szakemberre és a türelmedre szükség lesz.
A dadogás oka 80%-ban nem szokott kiderülni, szóval ezt szerintem hagyjuk!
Pedig ki kène, h derüljön és elég baj, ha ez nem történik meg! A tünetet (ami itt a dadogás) akkor lehet hatékonyan és eredményesen kezelni, megszüntetni, ha a kiváltó okot dolgozzuk fel. Anélkül ne csodálkozzunk az eredményen (vagy épp eredménytelenségen)
A nagyobb lányom is dadogott 3 évesen néhány hétig (a kicsi is pont ebben az időszakban van), de semmi bajuk, csak túl gyorsan akarnak beszélni. Mindkettő összetett mondatokban beszélt 2 éves kora óta, de valahogy 3 évesen annyira felgyorsult az agyuk és annyira közlékenyekké váltak, hogy megakadt/akad a nyelvük.
A naggyal és a kicsivel sem tettünk/teszünk semmit, csak nyugodtságra intjük és kivárjuk, amíg elmondja, amit szeretne.
Egy próbát megér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!