Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is jár velünk hasonló...

Más is jár velünk hasonló cipőben? Bövebben lent

Figyelt kérdés

Az a nagy problémám kisfiam 2,5éves és egyszerüen nem lehet vele bírni ha lemegyek vele az utcára!Alig bírom megfogni a kezét,rögtön kitépi magát rohan szalad árkon és bokron keresztül!Hiába próbálom neki szépen elmagyarázni nem kell elfutni,vigyázni kell mert az autó elüti stb... de hasztalan!Na hát ha motorral megyünk le még rosszabb futnom kell utánna!Csak nevet és robog előre!:(

Néha nagyon lekészít izzadok mire a boltba érünk!szeretném nem babakocsiban hordani már elég nagy is hozzá.De ez már tarthatatlan hogy ennyire eleven!

Más is van így a gyermekével?Hogyan próbáltátok leszoktatni erről?

Amugy nagyon értelmes,szépen beszél,okosan kifejezi magát!

Köszönöm mindenkinek aki válaszol!

2010. júl. 27. 19:37
 1/3 anonim ***** válasza:
49%

szia

attól függ,hogy csak mostanság lett ilyen eleven vagy mindig is mozgékonyabb volt?

ha csak mostanság , akkor gondolom ez idővel csillapodni fog, élvezi a jóidőt,szabadságot stb ...

de ha mindig is mozgékony volt akkor szerintem ilyen típus

1 durva tanácsom lehet,hogy megszerveznétek 1 védett helyen pl boltban, ahol nem tud kifutni a kocsi alá stb...,hogy mintha elvesztene. ne találjon , ne lásson fél-1 percig

szerintem az jó lecke lenne, ha utána elmagyaráznád,hogy azért ne szaladjon el tőled ,mert akkor így járhat.

2010. júl. 27. 20:10
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

Póbáld meg a hámot. Lehet, hogy első nekifutásra idegenkedsz tőle, de nézz utána, jól gondold végig, mi a fontosabb: az, hogy furcsán néznek rád, vagy az, hogy egy autó alá rohan a gyereked. A lányom is akkor vett egyet, amikor a 2 éves fia addig elillant mellőle a piacon, amíg kifizette az árut.

2010. júl. 27. 20:31
 3/3 anonim ***** válasza:

szia, az enyém most csinálja ezt, másfél éves múlt. illetve a legutóbbi időkig csinálta. nálunk volt olyan, hogy hazamentünk, mert nem jött normálisan. már tudja, hogy ha átkelő jön, akkor leszáll a motorról, megfogja a kezem, és ú

gy mehetünk csak át. persze még szólok neki, hogy most le kell szállni, mert zebra, és nem távolodik el tőlem messzire. most a napokban egész sokszor megtettünk hosszabb távokat is normális idő alatt ő motorral jött, vagy a kis babakocsiját tolta a babával, amit most kapott, én meg a nagy babakocsit (mert anélkül egyelőre nem indulok el vele). de amíg idáig eljutottunk....előtte hónapokig babakocsiztunk, mert egyzsereűn nem lehetett vele gyalog, kezemet nem fogta meg, elrohant....mindig csak néztem, amikor egy hasonló korú kisgyerek jött az anyukájával édesdeden kézenfogva....na az enyém nem ez a típus, vsz a tiéd se. azzal nincs baj, ha nagy a mozgásigénye, és le akarja vezetni. de azt meg kell tanulnia, hogy az úttestre nem megyünk le, mert elüt az autó, hogy ha átkelő van, megfogjuk anya kezét, nem rohangálunk össze-vissza mint az őrültek. nagy harcok árán ,de úgy látom nálunk már alakul a dolog. szóval ha az én másfél évesem megérti, hogy rosszalkodás=hazamenetel, vagy eleve babakocsi pár napig, és ez neki rossz, akkor a tied meg bőven megérti. én egy pár napig eljátszanám vele, semmi erőszakos megnyilvánulás, hanem tárgiylagos hangon, előtte megbeszélném vele a retorziót, aztán ha nem tartja be, akkor megyünk haza, és utána pár napig babakocsi. aztán újra próbálnám. ez talán beválna. neki sem jó már a babakocsiban ülni, főleg aha ilyen mozgékoony. ja, az enéym a mai napig nem fogja meg a kezem, csak ha úri kedve úgy tartja, és akkor is csak pár mp-re. de nem várom el tőle. azt viszont, hogy normálisan viselkdejen, azt elvárom. ez nem kinek-van-igaza kérdés, hanem az élete a tét, ha durván akarok fogalmazni, az utcai közlekedést meg kell tanulni!

19 hónapos a kislányom

2010. júl. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!