Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalt anyukák! Lehet pár...

Tapasztalt anyukák! Lehet pár ovis kérdésem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden oviban mások a szokások: De nálatok ezek hogy működnek:

-Mivel "rögzítitek" a jelet a zsákra, ágyneműre, fogkefére stb? Rávasalás, hímzés, ruhafilc, alkoholos filc stb?

- kaptunk listát, hogy mit kell vinni. A fogkefe szerepel rajta de a pohár nem. Akkor ottani üvegpohár lesz amit elmosnak? Vagy azt is megjelölik és lesz külön mindenkinek? ( a fogkrém az közös lesz a csoportpénzből)

- Azt mondták, hogy pizsamába kell átöltözni alváshoz. Ilyet én még nem hallottam. Van ilyen máshol is? Pizsama kell, vagy csak kényelmes "alvós ruha"?

- Írták a váltó ruhát is, de úgy emlékszem, hogy azt csak piszkolódás esetén adják rá. Tehát ha bepisil, leönti magát stb. Akkor abba a ruhába lesznek amibe mentek?(kivéve télen, mert az overált nyilván levesszük) Mert azt is mondták, hogy a szülőnek csak a cipőt kell lecserélni, aztán mehet. A többit a dadus elintézi.

És a többi gyereket is farmerban, szoknyában szoktam látni az udvaron, szóval nincs külön játszó- ruha.

Bocs a sok kérdésért. Majd lesz családlátogatás, akkor megkérdezem az ovónéniket. De addigis szeretném tudni, hogy máshol mik a szokások.

2010. júl. 27. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:

A zsákra ráhímeztem, a többi dolgára a bilétába rajzolgatom a jelét. Lehet próbálkozni alkoholos filccel is, de az is ugyanúgy lekopik a mosásban, így mindig ellenőrizni kell. A fogkefére is rárajzoltam, de az lekopott, viszont egy idő után úgyis megismeri. Nálunk kis műanyag fogmosópoharak vannak, amikre az ovónők ráragasztották a jelét. És az óvónök hímezték rá a kéztörlőjére is. Nálunk nem mindenki öltözik pizsamába, elég csak egy kényelmes póló, ha nem fázós, de az azért jó, mert nem a homokozós ruhában alszik legalább a gyerek.

Én azt szoktam mondani a gyerekemnek, hogy ha mennek ki az udvarra vegyék fel ezt a nadrágot, vagy azt, mivel bent főleg szoknyában szeret lenni, így azt ráhúzzák a harisnya tetejére. Jó, ha van 2-3 öltöny váltóruha, mert azért bármi előfordulhat a nap közben.

2010. júl. 27. 09:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Tényleg kéztörlőt sem írtak. Akkor az is biztos ottani lesz.

Várom még a válaszokat.

2010. júl. 27. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

-én vettem himzett ovis jelet, azt varrtam a ruháiba, most már csak alkoholos filcel rárajzolom a jelét. Cipőbe, fogkefére, fésűre matricát ragasztottam.

-Poharat nekünk sem kellett vinni, kapnak jellel megjelöltet az oviban.A fogkrém közös.

-Nálunk is át kell öltözni pizsibe alváshoz, én sem értettem minek. Azt mondják, így tanítják őket az egyedüli öltözésre. Én vettem neki két kínais pizsit, de megbántam, mert összement, nem tudjuk már használni. Úgyhogy a kinőtt otthonit vittem oda be.

-Nálunk mi öltöztetjük át a gyerekeket reggel mielőtt bedjuk Őket az oviba. Én normális ruhába viszem oviba, mert ovi után sokszor visszük Őket vásárolni, ügyet intézni, ott nem szeretem, ha foltos, lekajált ruha van rajuk. Szóval reggel átöltöztetem benti játszós ruhába, ha kimennek az udvarra, olyan nacit vesz fel, ami direkt ovis kinti játszó nadrág. Ha bejönnek onna, megint át kell öltözniük. Az dadus egyszer viccesen azt mondta, másból sem áll a napjuk a gyerekeknek, minthogy öltöznek. :) Nálunk a dadus csak a napközbeni öltözésnél segít a gyerekeknek, vagy ha át kell öltözniük, mert leették magukat, vagy bepisilit valaki.

2010. júl. 27. 09:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm. Én sem értettem ezt a pizsamát. A mi időnkben nem volt szokás. De az ovónénik nálunk is azt mondták, hogy az öltözködés gyakorlásában segít. És amúgyis ott a dadus, hogy segítsen. De a reggeli öltözésnél konkrétan azt mondták, hogy csak a benti cipőt adjuk rá, aztán mehetünk dolgozni. A többiben a dadus segít. Mondjuk az én lányom csak lefele tud vetkőzni, felöltözni nem nagyon.
2010. júl. 27. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:

-Én volt amire alkoholos filccel írtam,volt amire hőre puffadó festékkel festettem a jelet.

-Nálunk fogkefét is az oviban vesznek,poharat is,mindenkinek saját műanyag pohara van,rajta a jele.

-Nálunk is pizsi kell,de ha kényelmes alvós ruhát viszel,az is jó, a lényeg, alváshoz át tudjon öltözni.

-A váltóruha tőled függ.Nálunk sem kötelező átöétöztetni,a lényeg,h legyen bent ruha ha valami baleset történik.Én nyáron nem szoktam átöltöztetni őket,télen a lányokra szoknyát adok bent,nadrág+harisnyában megyünk,így nem kell sokat öltözni.A fiam nem szereti a melegítőt,ő farmerbe öltözik át télen a vastag nadrágból.Külön játszósat én nem használok,egyébként sem,ha koszos lesz,majd kimosom.De vihetsz,h az udvarra átöltöztessék.

2010. júl. 27. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Zsákra,tornazsákra(nálunk ilyen is van) hímeztem,ruháknak a címkébe tollal rajzoltam a jeleket.Nálunk adja az ovi a kéztörlőt,fogmosópoharat.A lányom ovijába ezt is vinni kellett.fogkrémet mindenki visz magának,szalvétát,zsepit,wc papírt,nedves törlőkendőt vinni kell+500ft/hó csoportpénz.

Ágynemühuzatot szintén kérték.

Mindkét oviban volt váltóruha. Kinti,benti+alvós,reggel is,du is átöltöztettem őket. Így nem az utcai ruha ment tönkre.Nálunk az ovis játszó ruha hetente legalább 2* szakad,vagy foltos.Minden nap megnézem,kell e cserélni.

Kb. ennyi.

2010. júl. 27. 10:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja! És tartalékban bugyi,zokni,póló,nadrág vagy szoknya a zsák aljába.
2010. júl. 27. 10:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Mostmár nagyjából képben vagyok.
2010. júl. 27. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!