Honnan tudom ha színvak a kisfiam? Keveri a pirosat és a zöldet?!
Egyrészt
Ilyenkor még simán keverhetik
Másrészt a színtévesztő sem azt jelenti, hogy nem látja a 2 színt, vagy nem lát különbséget.
Sőt azt is meg tudják mondani, hogy zöld vagy vörös.
De van a 2 színnek olyan árnyalata, ami összemosódik.. vagy távolról a cseresznyefán nem
Látja a pirosló gyümölcsöt.
Közelről nem gond, távolról mosódik.
Családban több is van...
Később kapnak baboskönyvet, ott kiderül
Hát most kicsit megijedtem, mert a 3 éves lányom is sokszor pirosnak mondja a zöldet.
Amúgy több színt kevert idáig. A rózsaszín nála lila pl. Én eddig azt hittem, hogy azért nem mondja mert nem tudja kimondani és a könnyebbet mondja. A zöld szót párszor mondta csak ki, régebben is...és a zöldnél mindig megkérdezte mi ez?
Bocsi az off-ért!
Először is nem színvak, max. színtévesztő. Ha az egyáltalán.
Ezt szemészeten tudnád kideríteni, ha most lennének rendelések.
Ha zöld háttéren látta a piros szívet, akkor jó eséllyel nem színtévesztő. Lehet, hogy egyszerűen csak nem tudja még pontosan a "piros" és a "zöld" szavak jelentését. De az is lehet, hogy viccből mond mást. Pláne, ha látja, hogy ezzel fel tudja kelteni a figyelmedet.
Nem színvak, hanem színtévesztő és nem keveri, hanem nem tud közöttük különbséget tenni.
Vannak erre tesztek kicsi gyerekeknek való ábrákkal is.
de igazából mi jelentősége van jelen pillanatban? Nem nagyon korlátoz egy színtévesztés semmiben.
Szia! 2 évesen még csak max csoportosítani kell a színeket. Azért írok, hogy megnyugtassalak. Színtévesztő vagyok, tévesztek sok színt (zöld-piros-barna, kék-lila), volt belőle sok számomra is vicces sztori, de igazán soha nem zavart. Látom a színeket, csak nem minden árnyalatot. A kevert színeknek is sok árnyalatát látom és meg tudom különböztetni egymástól. Pl a közlekedési lámpán a zöld és a piros egyértelmű. Ettől még színes és gyönyörű a világ, nem tragédia.Ha mégis színtévesztő lesz a kisfiad (enyém is az) és mindenképp tenni szeretnél valamit, akkor keress rá a színtévesztő szemüvegre. Érdekes élmény
! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!