Gyereketek mikor lett szobatiszta éjszakára is?
én nem adtam rájuk pelust éjszakára sem, mikor nappalra szobatiszták lettek 23-24 hónaposan.
a kicsi lekopogom 2 hete van pelus nélkül még nem nem pisilt be. a nagyobb 4 éves ő felkel éjjel pisilni, vele előfordul baleset ha nem ébredek fel és nem kísérem ki, mert szól és alszik is tovább.
A fiam 20 hónaposan, a lányom még a 19 hónapot se töltötte be. A kislány felkelt éjszaka, szólt nekem, hogy nem a pelusba, hanem a bilibe akar pisilni. Ez tartott kb. 1 hónapig,fokozatosan ritkult, és most már átalussza az éjszakát, reggelig kibírja.
Azért persze ne egyformák a gyerekek. Az éjszakai bepisilés gyakori akár 5 éves korig is eltarthat, vagy még tovább. Ismerősöm kislánya 6 éves koráig bepisilt. Nekik nem tanácsolták az éjszaki ébresztést, mert a gyerek úgyis félálomban van, nem tudja mi történik vele. Egy idő után nem tudja, hogy álmodja, vagy tényleg pisilhet, tényleg a wc-én van-e. A kislányuk mesélte is, hogy ő azt álmodta a wc-én van, és azért pisilt be. A lényeg, hogy nem szabad leszidni miatta, mert akkor utána a stressztől is bepisilhet. Ha száraz marad, akkor viszont nagyon dicsérni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!