Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek Bartos Erika...

Szerintetek Bartos Erika könyvei színvonalasak?

Figyelt kérdés

Anna, Peti, Gergő, Bogyó és Babóca, versikék...

Szerintetek képviselnek irodalmi nívót, vagy csak divatba jött, összecsapott ponyvák?

2010. júl. 26. 15:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

:-)) Hehe..... lelki szemeim előtt egyesével téped ki a lapokat és elégeted.

Érdekes ez a kis kirohanás, hogy biztos szomorú az élete meg egyebek. Jó felbosszantott ez a könyv...;-)

Mi most találtunk rá pl a Zsákbamacskára, másfél éves a gyerek, nekem, neki bejön. Természetesen nem az tőle az elvárásom, mint egy Benedek Elek mesekötettől, de a fiam pl felismeri és megnevezi a Forgalomról szóló versikében a villamost és a trolit, metrót, pedig még sosem látott ilyet vagy felismeri a gyümölcsöket a Gyümölcsbál többszöri elolvasása után.

Szerintem ha nem tetszik ajándékozd tovább v add el és vegyél egy másikat. Ennyire egyszerű..

2010. júl. 30. 17:21
 12/23 anonim ***** válasza:
59%
Nekem az a véleményem, hogy nem kell ebben nagy mélységeket keresni. A gyerekek igenis élvezik ezeket a rajzokat és a nagymeséket megelőző apróbb történeteket. Én nem filózok ezen ennyit. Örülök annak, hogy a B.E verses és meséskönyvek végre lekötik a másfél évesemet, örülök annak, hogy azért mutat egy erkölcsi mércét, ami a mai vilőágban tényleg ritka, csak jót tanul a könvből, a családcentrikusságról, stb. Amúgy persze nekem is megvan a véleményem a szirupanyu képről ami lejön a könyv alapján, néha hánynék tőle, de nem nekem szól a könyv. A lényeg, hogy nyaraláskor is a 16 hónapos pont ugyanúgy lekötötte mint a 4.5 évest...
2010. júl. 30. 19:32
 13/23 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem elővett néhány fényképet, és arra építette a történeteit. Előkerülnek ugyanis olyan dolgok, amik lehetetlenek. Pl a Falfirkában a kis Gergő, aki a kép szerint 1-2 hónapos lehet, kétlem, hogy mászna a többiek után. Vagy az Alagútnál, nem hiszem, hogy ilyen mértékű párbeszéd zajlott volna le, max egy éves lehet a képen Gergő, de inkább kevesebb.

Sok kép szerkesztett benne. Túl sok a szövegismétlés, és a hideg kiráz a sok becézéstől. Petike, Gergőke, Annácska.

Sokszor átköltöm, miközben mondom, kihagyok 1-2 szót, hogy értelmet nyerjen a szöveg, és ne csak a nevekből álljon.

Mindemellett a 3 és fél éves kisfiam szereti, így nekem sincs vele különösebb bajom. Nem arra hivatott, hogy családi problémákat oldjon meg, csupán élvezetet nyújtson némi tanítással. Ezt megadja, mert nem akar a gyerek medvecukor szerű fekete fogat, megosztja a játékait a testvérével, és nem fél annyira, ha az oltást kap.

2010. júl. 30. 20:05
 14/23 anonim ***** válasza:
35%

Igen, az nekem is feltűnt, hogy egyes történeteknél mondjuk Gergőke már összetett körmondatokban beszél, aztán a végén, a fotón látszik, hogy jó, ha 1 éves.

Azt hogy értitek, hogy szerkesztett képek? Hogy vannak szerkesztve és melyik?

Én egyedül a Falfirkánál gondolom, hogy abba a fotóba belerajzoltak számítógéppel, mert a falra felrajzolt ábrák a valóságban tuti nem úgy néznek ki, túl "sterilek".

De melyik még szerkesztett kép szerintetek?

2010. júl. 31. 09:18
 15/23 anonim ***** válasza:
Az én 2 és fél éves kislányom imádja. Engem viszont frusztrál, hogy egy 5 hónapossal meg vele nem vagyok ilyen kreatív, nem megyünk minden hétvégén kirándulni, hisz olyan fáradt vagyok, h lépni alig bírok. Nem festünk mindig függönyt és néha diavetítés helyett sajnos tv-t néz a kislányom. Amúgyis sokszor lelkiismeret furdalásom van, de amióta ezeket olvasom, pláne "szar" anyának érzem magam..
2010. júl. 31. 13:24
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne érezd szaranyának magad!

Szerintem ő se különb egyikünknél sem, neki is vannak szar napjai, és nem hiszem, hogy 3 gyerekkel annyira sétagalopp az élet, akármilyen jó gyerekek is.

Csak hát, mint ahogy az iwiwre is csak a mosolygós családi képeket rakjuk ki, úgy a könyveiben is csak a szépet és jót írta meg magukról.

Azért az tényleg figyelemre méltó, hogy a régebbi képeken csaknem mindegyik fotón lyukas Annácska zoknija. Az elsőt én vettem észre, utána már a kislányom direkt arra ment rá, hogy ha megvettünk egy könyvet, rögtön kereste, talál-e még olyan képet, amin szintén lyukas a zoknija. Hát talált...

Szerintem is fel van tupírozva a valóság, nekem a karácsonyos történetnél volt hihetetlen, hogy egy napba ennyi minden belefér (lakásdíszítés, karácsonyfadísz készítés, fadíszítés, sütisütés, kajafőzés, ünnepi ebéd, séta...és akkor még csak dél van, vagy koradélután).

Amúgy nekem is valamiféle sajnálatra méltó mártírság jön le erről a nőről, ha meglátom akár fotón, akár TV-ben.

Mint aki erőn felül cipeli összeszorított fogakkal a terhesket, nem mer panaszkodni, csak húz, mint egy igásló.

2010. júl. 31. 15:02
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves 9:18-as!

Megnéztem neked a képeket. Ami egyértelműen szerkesztette, az a Siklós történet. Nézd meg, nem stimmel a kontraszt.

Egy egyszerű kép Annáról és Petiről, mögéjük vetítve a sikló és a kis Gergő odavágva (tuti nincs olyan magas, és nem illik oda)

tegnap 20:05-ös

2010. júl. 31. 19:54
 18/23 A kérdező kommentje:

Jó megfigyelés ez a "sajnálatra méltó mártírság" - én is így látom.

Első látásra olyan kis szimpi, cuki, szolid nőnek tűnt Erika, alacsony, vékony, hátra fésült haj - de valahogy nem tűnik felszabadultnak a fotókon, kicsit olyan keresztény mártíranya. Bár azt mondta egy interjúban, nem vallásos, de annak tűnik, olyan "feláldozom magam a család oltárán, a gyerekeimért élek" - ez mind nagyon szép, de kicsit irritáló, érdekes, hogy nem csak én látom így.

Talán valami ősanya példakép akar lenni? Szerintem jól állt volna neki az otthonszülés, a bio élelmiszerek, a házi kenyérsütés, az ősmagyar kultúra terjesztése - nem is értem, miért hagyta ki ezeket.

Mondjuk tényleg szép dolgok ezek, de kicsit álságosnak tűnik. Nem csoda, hogy sokan szaranyának érezzük magunkat a könyveitől, lehetetlen egyszerre meseszép ruhát varrni, mosolyogva bölcselkedni, krumplinyomdázni, utazgatni Medveparkba.

Az is fantasztikus, hogy nincs TV-jük, csak meseolvasás, és diafilm. (mondjuk erre kéne törekedni, de sajnos nem olyan egyszerű)

Egyébként nekem inkább a versei jönnek be (legalább ritmusuk van), és az állatkás meséi - itt legalább nincs az a "szaranyavagyok" érzet.

Valaki kérdezte, hogy elégetem - e a könyveket - azért azt nem, hiszen nem az enyém, hanem a gyerekeimé, ők rendelkeznek vele, hogy továbbadjuk-e, megtartjuk-e emlékbe. Ha nekik tetszik, olvasom nekik a szent családot mosolygó mártírként...:)

Erikától elnézést, ha olvassa - szegényt jól kiveséztük - de erre készülni kell, ha valaki híres lesz...

2010. júl. 31. 22:51
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

A TV fel se tűnt, de igazad lehet, tényleg biztos tényleg nincs nekik.

Szerintem vegetáriánusok, mert húst még sose főztek. A borsófőzelék mellé bundáskenyér sült, és "szalonnasütéskor" is almát húztak a nyársra.

Viszont szerintem rengeteg sütit esznek. Lehet, azért tűnik fel, mert én nem vagyok egy nagy sütievő, de ilyen habos süti, meg olyan habos süti, meg cukrászda, meg satöbbi....émelyítő.

2010. aug. 1. 12:18
 20/23 Bandurr válasza:
32%

Egyetértek a kérdés feltevőjével. Attól függetlenül, hogy BE annapetisatöbbi könyvei beletaláltak egy piaci résbe és a legkisebbek "ízlését" tökéletesen kielégítik, az egész attitűd, ami e könyvekből átjön (ez a szuperidill, szuperanya mindent megold, szupergyerekek mindent megértenek), szörnyen tenyérbe mászó. Az esztétikum itt nyilván nem tényező, irodalomról kissé tán túlzás lenne értekezni.

Arról meg még nem is beszéltünk, hogy az "író"nő a saját magánéletét váltja át (nyilván nem is olyan apró)pénzre. Még néhány kötet és felépül a budai villa, ez mondjuk érthető és elfogadható, de meddig lehet csinálni még? Már feszült érdeklődéssel várom az Annácska első menszeszéről, randijáról, szüzességének elvesztéséről szóló bájos híradásokat. Tisztára, mint annak idején Mágenheim Julcsi, azzal az apró különbséggel, hogy hősünk jelen esetben nem fiktív szereplő, hanem egy, szuperanyukájának valószínűleg végtelenül hálás, hús-vér leányzó.

2010. aug. 13. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!