5 éves,3 hónaposan iskola?
Iskolaérett bőven, óvónő szerint kell egy iskolaérettségi vizsgálat ahol ha azt mondják oké (mindenki szerint azt mondják majd) akkor mehet. Én eddig úgy tudtam 6 éves kor alatt nem mehet, tehát eddig nem gondolkoztam rajta. Van akinek a gyereke kimagasló intelligencia miatt hamarabb kezdte a sulit?
Ha a vizsgálaton azt mondják mehet akkor engedjük csak érdekel mások véleménye is.
Bocsánat...oviban
Nem bölcsiben.
5 év 3 hónaposan nem lehet. A törvény szerint: ""A gyermek, ha eléri az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, legkorábban abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésőbb amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. A gyermek, ha az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérte, abban a naptári évben, amelyben a hatodik életévét május 31. napjáig betölti, megkezdi a tankötelezettség teljesítését. A szülő kérelmére a gyermek megkezdheti a tankötelezettség teljesítését akkor is, ha a hatodik életévét december 31. napjáig tölti be."
Tehát a legfiatalabb gyerek, aki elvileg megkezdheti szeptemberben a sulit, 5 év 8 hónapos, ha jól számolom, hiszen még december 31-ig neki is be kell töltenie a 6-ot.
Elmegyünk ahova küldenek aztán majd meglátjuk.
Ha nem mehet akkor tanul tovább egyedül még 1 évet ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!