Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen szájfertőzés lehet ez?...

Milyen szájfertőzés lehet ez? Lsd lent.

Figyelt kérdés

Két éves lányom szombaton lázas lett, be is rekedt. A láz két nap alatt elmúlt, de a rekedtsége megmaradt, hiába kapott Stodalt. Voltunk dokinál hétfőn, ő nem látott semmi különlegeset. Pár napja a hátsó fog helyén láttam egy fehér foltot, azt hittem akkor, hogy a foga nő. Ma a szájpadlásán is láttam még 3 db, egyenként kb. 3 mm átmérőjű fehér foltot. A kezét sokszor gyömöszköli pár napja a szájába, sokszor öklendezik, enni eszik, bár kevesebbet, mint szokott, de inni rendesen iszik. Ma leecseteltem neki a szájpadlását rózsamézzel, a cumijára is tettem belőle, de nem vagyok benne biztos, hogy szájpenészről van szó! A nyelvén nem látok lepedéket vagy bármi elváltozást. A neten talált képek alapján nem tudom beazonosítani mi ez...

És még annyit, hogy hétfőn kezdtük volna a bölcsibe a beszoktatást, a láz miatt csúszott egy hetet, de akkor most megint nem tudunk menni hétfőn? Nem lesz idő a beszoktatásra :-(

2010. júl. 24. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:

afta?

[link]

2010. júl. 24. 23:13
 2/4 anonim ***** válasza:

herpangina?

a virusos torokgyulladás kisgyerekeknél okoz herpanginát, ilyen kis fehér pöttyöket a torokban.

2010. júl. 25. 09:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Az enyémnek légcsőgyulladáskor volt ilyen pöttyös.
2010. júl. 25. 09:34
 4/4 A kérdező kommentje:
A képek alapján szerintem a második válaszolónak van igaza (herpangina). Bár hasonlít az aftához, de a lányom evett, ivott, nem tűnt úgy, hogy fájna neki. Ti mit csináltatok vele? Mára már csak egyet látok a háromból, az is elég halvány, úgy tűnik a boraxos ecsetelő jónak bizonyult...
2010. júl. 25. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!