Miert kell mennünk IQ tesztre?

Mert? Mi baj ezzel?
Félsz hogy kiderül, hogy nem elég okos?

Anno engem is elküldtek, nagy csoportos voltam.
127lett az eredmény, utána nem piszkáltak semmivel.
Szerintem vidd el nyugodtan, nem veszthetsz semmit :)

A mi ovinkban is volt egy kisfiú, aki nehezen illeszkedett be, és nem volt semmi kézügyessége. Cipő kötés, ollóval vágás, rajzolás, ilyesmik nem mentek neki. Szerepelni se szeretett.
Aztán kiderült, hogy 146-os az IQ-ja. Utána ezért volt kérdés, hogy normál általános iskolában mit fognak vele kezdeni.

Nálunk most kérték ezt is. Én teljesen kivagyok, mert ha zseni(véletlen vagy tényleg az)nem létezik zseniiskola, ha átlagos(véletlen vagy tényleg) ugyanott vagyunk, mint eddig, ha viszont épp nem produkál semmit, mert dühös vagy ideges vagy passzív lesz, vagy direkt szivatná(szokott viccből olyanokat mondani, hogy rémes, nem tudna a nevét, a korát, hogy fiú vagy lány e, a számokat..) a pszichológust, akkor kaphat értelmileg akadályozott megítélést, csak bukni lehet a teszten ilyen kicsi korban, előny nem származik belőle.
Már egyszer megszívtuk rajzzal egy teszten, itthon 200 db elképesztő rajza van, oviban dettó, a vizsgálaton nem rajzolt, csak firkált, erre leírták, hogy korának nem megfelelő a rajzkézsége. Idegbajt kaptam, vittem be a rajzait, ovis véleményt róla, de nem változtatták meg, mert nem látták hogy csinálja, és nem ismételnek addig, amíg egyszer sikerül neki..
Szóval ja, ha felmerül arra gyanakodnak, hogy gond van, és csak rosszul jöhetsz ki belőle, nyerni semmit nem tudsz vele, veszteni viszont rengeteget.. Egy 4 évest az is befolyásol hogy aludt, mit àlmodott, mennyit/milyet evett, mit akar épp csinálni, mennyire szimpi neki a szakember, milyen ingerek érték reggel, eszébe jut e valami rossz hatás/emlék, amitől leblokkol..
Az én gyerekem hajlamos azt mondogatni, hogy nem tudom, hagyjál, nem értem, olyanokra is, hogy mi a neved? Hány éves vagy? Aztán egyik nap párosával számolt 100og heccből magától, hibàtlanul, de az iskolaérettségin csak 5 ig ment a számolás..

9, az együttműködés, a feladattudat és a feladattartás egy 5,5-6 évestől elvárt. Idegrendszeri éretlenségre vall, ha még nem tart ott.Az idegrendszeri éretlenség viszont nem korrelál az intelligenciával.
A "gyermekintelligencia" - tesztek, mint pl: Binet ezt (is) mérik. Nem csak arra kíváncsiak, hogy mit tud, hanem legfőképp arra kíváncsiak, hogy mit hajlandó megmutatni a tudásából. Ezt nagyon sok laikus félreérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!