Mikortól aludt gyereketek párnával? Mikor váltottátok le a hálózsákot takaróra?
Két éves kortól kaptak lapos párnát az agyukba. Olyan lapos h kb tökmindegy h van vagy nincs. Magasabb párna nem egészséges kicsiknek.
Halozsakot sose hasznaltunk, a takarót meg lerugjak. Úgyhogy inkább úgy vannak feloltoztetve, hogyha lerugjsk a takarót, akkor sem faznak meg.
Én raktam be neki párnát, 2 éves, de kB tök felesleges. Reggelre az ágy másik végében ébred fel. Azért megnyugtat, hogy ott van, és visszafekszik esetleg rá, ha kényelmetlenül érzi magát. Nekünk is egy lapos párnák van, ami nem emeli meg a fejét.
Takarót másfél évesen kapott, akkor került ki a légzésfigyelő is, már nem rettegtem a bölcsőhaláltól. Viszont az is az ágy másik végébe kerül reggelre, de szüksége van rá, mert nála ez egy alvási rituálé, hogy úgy fekszik le, hogy betakargatjuk. Énis úgy öltöztetem fel, hogy akkor se fázzon meg, ha le rúgja magáról.
A párna tényleg felesleges, de a takaró jó, mert mióta kapott takarót sokkal könnyebben elfogadja a tényt, hogy alvás idő van, és kevésbé harcol ellene.
Októberi, most lesz 2,5. Kb egy hónapja próbálkozunk a takaróval, mióta a szobatisztaságot elkezdtük. Igazából ez is az ő döntése volt, mikor többedjére is takaróval akart aludni (van már neki kb fél éve, behajtva az ágy végébe) inkább adtam rá vastagabb pizsit és nem adtam hálózsákot, mert a kettővel meg csatakosra izzadt.
Párnája 2-3 hónapja van, azon alszik el, de éjjel még mindig forog mint a búgócsiga szóval nem sokat használja. Nappali alváshoz még mindig nem igényli.
Mi lapos fejűség elleni párnát használtunk újszülött korától.
Hálózsákot sosem használtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!