Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Suli/ovi utàn nem ugrálhat...

Suli/ovi utàn nem ugrálhat pocsojában egy gyermek?

Figyelt kérdés

Mai nap jöttünk kistesómmal haza. Oviból hoztam, utközben beszaladtunk a sulimba, utàna, mivel a következö uton lakunk es gumicsizmämában is volt, én engedtem hogy pocsojákba ugràljon, nagyon örült ès normàlisan ugràlt, azaz nem nyakig fürdött benne, de ugy megadta a modjàt.

Mögöttünk jött egy anyuka apuka szende csendes kislànnyal szolidan, erre apuka àtkiabàlt nekem hogy ö ezért megdorgàlnà a lànyàt, célozva arra mintha èn oda sem figyelnék tesómra es nem lenne "nevelve".

Visszakiabàltam hogy de ö gumucsizmàban van, de utàna gondolkodtam lehet ök nem a ruhàra kényesek hanem szimplàn mint magatartàst èrthette alatta.

A kérdéssel cèlom azt megtudni/megtanulni hogy ilyen màs fejcsovàlos/beszólós szülökkel mit lehet kezdeni ha ne adj isten de pont osztàlytàrsa szülei is ilyenek lesznek?

2020. febr. 11. 20:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
Ugráljon, de azért arra illik odafigyelni hogy ha valaki elmegy a közelben, addig hagyja abba, mert nem illik a másikat is telibe locsolni. Erre neked kell figyelni, egy ovis nem fog.
2020. febr. 11. 21:59
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen, ez hozzá tartozik a gyerekneveléshez. Mindegy, mit csinálsz, mindig lesz valaki, aki beszól vagy épp a hátad mögött kritizál. Ölre menô viták tudnak kialakulni a szülés, a csecsemôtáplálás témájában. Ahogy arról is, hogy mikor áll újra munkába az anya és addig kire bízza a gyereket. A gyerek fegyelmezése is egy gyújtópont. Nem érdemes beleállni az ilyen vitákba. Te úgy gondtad, hogy pocsolyázhat a gyerek. Átgondoltad, hogy maximum koszos és vizes lesz a gyerek, de az esetlegesen vizes ruhát hamar szárazra tudjátok cserélni. Innentôl kezdve ne foglalkozz vele, ki mit mond.
2020. febr. 12. 05:18
 13/18 anonim ***** válasza:
13%
igy tėlen nem ,mert megfåzik stb,de mikor mår melegebb az idő egėszen öszig igen.
2020. febr. 12. 06:00
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

Senki nem kérdezte a véleményét. A saját bizonyítványa, hogy egy ilyen láttán annyira fusztrálva érzi magát, hogy muszáj odaszólni. Mi még ilyenkor kvázi télen is kimegyünk az utcára eső után pocsolyázni. A fiam kismotorral száguldozik a bokáig érő tócsákban vagy homokozó vödörbe szedi és fákat locsol vele.

A nyári dagonyázásokról nem is beszélve.

2020. febr. 12. 07:15
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

Én meg visszakiabáltam volna apukának, hogy nem kértem a véleményét, és foglalkozzon a saját gyerekével.

Nem is értem egyesek hogy gondolják, hogy vad idegeneket kéretlenül megszólítva okoskodnak, szólogatnak be.

2020. febr. 12. 08:02
 16/18 anonim ***** válasza:
88%
Amikor ovis volt a fiam, és reggel sima cipőben indultunk neki, munka (és eső) után még sokszor hazaszaladtam gumicsizmáért, mielőtt mentem volna érte. Mivel közel lakunk az ovihoz, igazából az sem érdekelt, ha beázik a cipő, az egyetlen kérés az volt, hogy olyankor szóljon, mert akkor már nincs idő ugrálni, hanem húzunk haza átöltözni. Persze minden mély pocsolyán keresztül :D
2020. febr. 12. 08:32
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek a 12. válaszolóval. Igen, sajnos a gyereknevelés olyan, mint a foci, mindenki nagyon ért hozzá, és sokan fontosnak érzik, hogy az arcodba tolják a véleményüket arról, te mit nem csinálsz jól. Szerintük.

Egyébként én is engedtem a gyerekemnek, hogy ugráljon a pocsolyában, nyáron óriási esőben együtt ugráltunk és áztunk csatakosra, és örültem neki, ha mondjuk földes-sáros ruhában jött haza az oviból/iskolából… Mert azt gondolom, a gyerekek legfőbb dolga a játék, a ruhákat pedig ki lehet mosni. Persze rám is néztek UFO-ként azon szülők, akik fehér nadrágban járatták Pistikéjüket.

Ilyen szitukban jusson eszedbe Janikovszky Éva Ha én felnőtt volnék című remeke, a mostani kérdésnél ez: „Ősszel minden gyerek beleléphetne a pocsolyába, de én lépnék bele a legmélyebbe, mert én vagyok az apukájuk.”

2020. febr. 12. 13:53
 18/18 anonim ***** válasza:
57%
Jaj, ha látnád a 8 éves fiamat, minden nap úgy jön haza a suliból, mint egy varacskos disznó. A suli udvara egy nagy park, ők ezt ki is használják. :) de nem bánom, legalább tudom, hogy kint voltak délután :)
2020. febr. 13. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!