Megoldható a problémám vagy engedem el?
Jaj sokan leírjak itt hogy bezzeg az ő gyerekük ilyen meg olyan... Most azt hiszitek azzal segítetek? Saját vállatokat veregetitek...
Ha úgy gondolod hogy elég következetes vagy és mégsem úgy csinálja a dolgokat, szerintem fordulj szakemberhez, lehet valamilyen idegrendszeri éretlenség miatt viselkedik így.
Hadd ordítson, amit nem szabad azt nem szabad.
Érti mit mondasz neki? Megmondod hogy ha el akar szaladni ülteted babakocsiba és be is tartod. Ha sír, majd abbahagyja. Gyakoroljátok kevésbé forgalmas helyen. Intézni valót majd ha megszokja a gyerek a helyzetet. Ne kapd fel a vizet, csak a szavad tartsd be.
13# így szokott lenni, és nagyon higgadtan kezelem a kitörései, mert azt is vallom, hogy a nyugalom ragadós, és ha látja, hogy nyugodt vagyok hamarabb lecsillapodik. Eddig egyszer nem bírtam ki, hogy higgadt maradok, de akkor már a saját testi épségét is veszélyeztette.
12# egyre jobban hajlok afelé, hogy szakemberhez kell vinni, ennyi idő után már látni kellene, hogy tanul a hibáiból, de én nem látok semmi változást. Az itt kapott válaszok is arról győznek meg, hogy nem szokványos a gyermekem viselkedése.
Azzal meg tényleg ki vagyok segítve, "hogy bezzeg én így meg úgy megneveltem a gyerekem..., te meg nem nevelted meg"
Azokat a jó tanácsokat amiket még nem próbáltam, ki fogom próbálni, és köszönöm.
Szívesen veszem a további építő hozzászólásokat, ötleteket.
Az enyém még csak 1,5 éves múlt, de rettegek, hogy majd ilyen problémáink lesznek. :) Nagyon akaratos, a kezdetektől fogva. De van halvány reménysugaram, valószínűleg ő az a típus, akinek tényleg 1000-szer kell elmondani, mit nem szabad. Ő még akkor is megfogja a forró valamit, amikor egyszer már "megégette" magát, tehát tééényleg lett volna miből tanulnia. De borzasztó kíváncsi, mindenre.
Hogy segítsek: Egyrészt a szakkönyvek azt mondják, hogy mindent jól csinálsz, TÜRELEM, és meglesz az eredménye. Majd.
És persze a dackorszak lehet ludas.
Ha veszélyezteti az épségét, akkor viszont ne nagyon törődj ezekkel az elvekkel, éreznie kell, hogy az NAGYON nem jó, amit csinált.
Nekünk sokat számít, ha kérem, figyeljen rám, nézzen a szemembe, megfogom, hozzáérek, úgy magyarázok.
és ami a leginkább bevált: a feladat. Imád hasznos lenni. Vigye ő a kosarat, adj neki konkrét feladatot, ne félj attól, ha nehezet kérsz tőle, ügyesek ám nagyon.
Hogy elvidd-e szakemberhez: az csak jó, ha tudod, mi a helyzet.
Úgy szeretem az ilyen "bezzeg anyukákat" 😂
Kedves kérdező ha tényleg következetesen nevelitek és 0 foganatja,menj el a nevelési tanácsadóba. Fuss inkább 2 felesleges kört mint legyen egy idegrendszeri fejletlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!