Akiknél nagyobb testvérek között a kor különbség, nálatok is vannak ilyen gondok?
7 év van köztük. A nagy 9 éves a kisebb most lesz 2.
Nem tudok ketté osztodni. Alig tudom lefoglani a kicsit, amíg a nagynak segítek a háziban, vagy éppen felmondja a tananyagot.
Alig van közös program ami mind a kettőnek jó.
A nagy már sok mindenben önálló, a kisebb úgye még nem. Úgy érzem a kicsivel mindent újra kell nekem tanulni. A lányomnal 23 éves voltam amikor született, a fiamnal 30, most 32 vagyok férjem 45, úgy érzem túl öregek vagyunk már egy ilyen kisgyerekhez.
Más is küzd hasonló gondokkal, gondolatokkal?
Nekem valamelyik tanárom egyszer azt mondta, hogy ha a testvérek közötti korkülönbség nagyobb, mint 7 év, akkor gyakorlatilag egykeként nőnek fel.
Nem is várhatod el, hogy most együtt játszanak.
(Mikor 7 éves voltam az egyik unokatestvéremnek gyereke született, s mikor jöttek hozzánk mindig felpasszolták hozzám, mert ,,mindkettő gyerek". Igen, csak míg egy olyan 8-9 éves nem lett ő, nem tudtam mit kezdeni vele.)
S te még semmiképp sem vagy túl öreg, nyugi. Anyám 36, apám 32 éves volt, amikor én születtem.
Csak addig lesz nehéz, míg a kisebb nem lesz kb akkora, mint amekkora most a nagy. Egy 16 éves egy 9 évessel már elég jól elvan. :)
25 éves vagyok. T
Húgom és köztem 8 év van és soha ilyen problémánk nem volt hogy nem jöttünk ki egymással. Mikor pici baba volt anyiéknem féltették tőlem, pólyában hurcibáltam :) ovis korában rengeteget játszottunk, mindig azt mondom hogy nekem 2 gyerekkor jutott a hugom által :) mire kis iskolás lett tobb barátja lett, én serdülőkorban voltam, akkor mar nem játszottunk ugy, de a mai napig nagyonközel állunk egymáshoz, én nagyon bírom mikor jön a tini gondjaival és nosztalgiázok :D most terhes vagyok, ő lesz a gyerekem keresztanyja. Szerintem ez emberfüggő. Én mindig azt mondtam hogy ez egy ideális korkülönbség, mert soha nem tudtunk semmin veszekedni civodni. Pl. 12 évesen nem veszek össze egy 3 évessel, hogy melyik plüss állatkával legyek :D próbálj vmi közös elfoglaltságot keresni nekik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!