Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni verekedős...

Mit lehet tenni verekedős kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

20 hónapos fiam imádja az állatokat és a gyerekeket is, szívesen van a társaságukban. Ennek ellenére minden átmenet nélkül ütni, csapkodni kezdi őket teljesen váratlanul, látszólag indokolatlanul. Nagyon zavar, hogy ilyen, próbáltam már szépen elmagyarázni, hogy nem szabad, felemelt hangon is, de mit sem ér.

Van egy kutyusunk, szegényt folyton csépeli, ha más nem, belerúg, amikor elmegy mellette. Eddig nagyon jámboran tűrte szegény állat, de félek, hogy egyszer ő is besokall.

Kisgyerekesekkel sem szívesen találkozom már, mert szégyenlem, hogy időnként megüti a többi picit.

Milyen módszerrel tudnám egyértelműen a tudomására hozni, hogy ez nem tűrt viselkedés?

Már egészen kétségbe etem emiatt a viselkedés miatt. Érthetetlen számomra, hiszen itthon nem lát tőlünk ilyet (máshol sem) és alapvetően nagyon barátkozó, nyitott, idegenekkel is szívesen barátkozó kisfiú.

Ötletek? tapasztalatok?

2010. júl. 21. 07:38
 1/4 anonim ***** válasza:

szia

2éves kisfiam detto.mondjuk a másik gyerekeket nem üti, őket inkább ölelni szeretné.de a kutyánkat...hát már sajnálom őt.szerencsére nagyon jámmbor, de szegénynek egy nyugodt pillanata sincsen.én is tanácstalan vagyok.

2lehetőség van:

vagy féltékeny rá, vagy szeretetből teszi :S

2010. júl. 21. 08:32
 2/4 anonim ***** válasza:

szia, én azt tenném, hogy 1x rászólnék, hogy nem szabad, mert fáj a másik gyereknek. beígérném, ha megint üt, akkor megyünk haza. és ha megteszi, akkor további cécó nélkül megfognám, babakocsiba be, és irány haza. közben elmondanám neki, hogy miért is megyünk most haza.

a kutyás esetnél nem tudom, mi lenne a jó...mekkora kutya? ha olyan tacskó méretű, én megmondanám neki, hogy a kutyus nem szereti, hogyha ütik, mert fáj neki, azt se ha rugdossák, és meg fog sértődni, és meg fogja harapni. mindig figyelj, ha ott van a kutya is, és adott esetben ha a kutya kicsit megkapja, akkor talán megtanulja, hogy mi a helyzet. persze ha veszélyesebb típusú kutya, akkor nem hagynám, de akkor nem tudom, mi a megfelelő eljárás. szólni midnenesetre szólnék akkor is.

2010. júl. 21. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mond azt hogy nem szabad! Inkább mond hogy a kutyusokat nem ütni (rugni) kell, hanem símogatni. Látod mennyire szereti a kutyus? Ilyenkor még jobban szeret téged! Simogasd meg!

És lehet ezt a gyerekekkel kapcsolatban is.

20 hós a lányom, szerencsére nem sokszor üt, de nekünk ez a módszer be szokott jönni.

(Nekem még apával lesz pár köröm ez ügyben, mert ő mindent rá hagy a kicsi lányára. Pl tegnap este is odament az apjához, és csak úgy szeretetből rácsapott a pocakjára, aztán meg élvezve hogy csattant, többször. Ő meg ne máááá-zott neki, de ennyi. Ha csinálta, nem tett ellene, csak mondta hog ne-mááá. Én nem hagyom neki, rászóltam hogy apát szeretni kell, simogatni, puszit adni: erre összepuszilta az apját. Nem jó ha kétféle viselkedést lát a gyerek ugyanarra a tettére, mert nem tudja mi a helyes.)

2010. júl. 21. 14:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Azt én is szoktam neki mondani, hogy szeretgetni, simogatni kell a kutyusokat, gyerekeket, de nem nagyon hatja meg. Pontosabban ölelgeti is őket, de aztán váratlanul csap.

Francia bulldogunk van, nem veszélyes fajta. Persze, sosem hagyom őket kettesben, akármilyen jámbor is, az ördög nem alszik...

2010. júl. 21. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!