1-3 éves kor között van a firkakorszak. Elsődlegesen a mozgásban és a nyomhagyásban leli örömét ekkor a gyermek. Teljesen normális, ha körkörös firkát(fészekfirkát) rajzol.
2019. dec. 20. 00:23
12/20 anonim válasza:
31 hónapos fiam arcot rajzol, embert van haja szeme füle keze lába, napot, sok mindent
De mondjuk ő kiskora óta szeret rajzolni. Mostanában fest mert az köti le. De szokott ceruzával, zsírkrétával, filctollal
2019. dec. 20. 01:30
13/20 anonim válasza:
3,5 éves lányom pár hete kezdett felismerhetően rajzolni,arcot,napot,házikót,lufit,szivárványt,stb.
2019. dec. 20. 06:47
14/20 anonim válasza:
Nagy rajzoló volt, másfél évesen ment neki sima arcszerűség(kör két három kisebb körrel).
Tanítgatni nem kell, de együtt rajzolhatsz vele, mikor ő leültettem rajzolni én is leültem és egy rajzot alakítottunk ketten, vagy mindenki a sajátját, így ragadhatott rá a rajzképesség(gondolom).
Oviban van gyerek, aki 5 évesen is ilyen szinten van rajzban.
2019. dec. 20. 07:26
15/20 anonim válasza:
Két évesen mosolygós acot, napocskát, virágot, de sokszor csak esőt, havat - pontokat, hullámos vonalakat. Egy évesen kapott mágneses rajz táblát, már azon is firkálgatott. Mire oviba ment ember alak már meg volt és nem a pálcika ember, kitűnt a kiscsoportban a rajzaival, aztán persze a többi gyerköc is utólerte. Talán a négy éves státuszon volt olyan kérdés, hogy tud-e embert rajzolni, de már nem emlékszem.
2019. dec. 20. 08:33
16/20 anonim válasza:
2 éves múlt a fiam. Vonalakat és csigavonalakat rajzol, ha sikerül egy zárt körre emlékeztető vmi akkor bepöttyözi és az a pöttyös labda. 3 évesen kérdezik státuszon, hogy tud e zárt kört rajzolni. Az 5 éves unokanővére már pálcikaemberre emlékeztető figurákból megrajzolja a családját. De pár hónapja még néhány testrészt el-el felejtett. A szomszéd 3 éves fia meg simán felismerhető tűzoltó autót rajzol. Azért ez tehetség kérdése is vagy érzéké.
2019. dec. 20. 08:35
17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, végre jöttek válaszok is!
2019. dec. 20. 08:42
18/20 anonim válasza:
3.5 éves lányom, most 1-2 hete kezdett el napocskát,halat rajzolni ill mindenféle formákat,amire rámondja hogy az micsoda,aztán mondjuk 5perc múlva már mást mond rá :D Az óvoda indította be nála a rajzkedvet.
2019. dec. 20. 19:43
19/20 anonim válasza:
É 3 évesen rajzoltam 3-4 olyan pálcika embert, hogy kövérek voltak. :D
Régebbi rajzom nincs eltéve.
Mondjuk én mindig jó rajzos voltam. Oviban s iskolában is olyanokat rajzoltam, miket a csoporttársaim/iskolatársaim nem tudtak.
2019. dec. 22. 19:02
20/20 anonim válasza:
3 gyerekem van, a középső 22 hónaposan rajzolt emberkét úgy, hogy mondtam neki hogy rajzolj egy kört, most két vonalat az lesz a nyaka, most még egy kört az a hasa, és két kezet, két lábat- még két pötty a szeme meg a szája egy vonal. Olyan kis kezdetlegesen, de felismerhetően megrajzolta. A másik kettő egyáltalán nem rajzolt, csak nagycsoportban ültek le az oviban is a rajzasztalhoz.
A középső gyerekem már 10 éves, és rajzból 3-as. :) Szóval baromira nincs hozzá tehetsége.
Inkább az utasításokat követve rajzolta meg amit kértem tőle. :) Szerintem ez elég ritka ilyen korban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!