Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korában rajzolt...

Hány éves korában rajzolt bármi értelmeset gyereketek?

Figyelt kérdés
Lányom két és fél éves, egyenlőre csak köröket rajzol, csigát magyaráztam neki, azt valamennyire utánozza, egyenes vonalat nem húz.

2019. dec. 19. 20:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
1-3 éves kor között van a firkakorszak. Elsődlegesen a mozgásban és a nyomhagyásban leli örömét ekkor a gyermek. Teljesen normális, ha körkörös firkát(fészekfirkát) rajzol.
2019. dec. 20. 00:23
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

31 hónapos fiam arcot rajzol, embert van haja szeme füle keze lába, napot, sok mindent

De mondjuk ő kiskora óta szeret rajzolni. Mostanában fest mert az köti le. De szokott ceruzával, zsírkrétával, filctollal

2019. dec. 20. 01:30
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
3,5 éves lányom pár hete kezdett felismerhetően rajzolni,arcot,napot,házikót,lufit,szivárványt,stb.
2019. dec. 20. 06:47
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Nagy rajzoló volt, másfél évesen ment neki sima arcszerűség(kör két három kisebb körrel).

Tanítgatni nem kell, de együtt rajzolhatsz vele, mikor ő leültettem rajzolni én is leültem és egy rajzot alakítottunk ketten, vagy mindenki a sajátját, így ragadhatott rá a rajzképesség(gondolom).

Oviban van gyerek, aki 5 évesen is ilyen szinten van rajzban.

2019. dec. 20. 07:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Két évesen mosolygós acot, napocskát, virágot, de sokszor csak esőt, havat - pontokat, hullámos vonalakat. Egy évesen kapott mágneses rajz táblát, már azon is firkálgatott. Mire oviba ment ember alak már meg volt és nem a pálcika ember, kitűnt a kiscsoportban a rajzaival, aztán persze a többi gyerköc is utólerte. Talán a négy éves státuszon volt olyan kérdés, hogy tud-e embert rajzolni, de már nem emlékszem.
2019. dec. 20. 08:33
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
2 éves múlt a fiam. Vonalakat és csigavonalakat rajzol, ha sikerül egy zárt körre emlékeztető vmi akkor bepöttyözi és az a pöttyös labda. 3 évesen kérdezik státuszon, hogy tud e zárt kört rajzolni. Az 5 éves unokanővére már pálcikaemberre emlékeztető figurákból megrajzolja a családját. De pár hónapja még néhány testrészt el-el felejtett. A szomszéd 3 éves fia meg simán felismerhető tűzoltó autót rajzol. Azért ez tehetség kérdése is vagy érzéké.
2019. dec. 20. 08:35
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, végre jöttek válaszok is!
2019. dec. 20. 08:42
 18/20 anonim válasza:
100%
3.5 éves lányom, most 1-2 hete kezdett el napocskát,halat rajzolni ill mindenféle formákat,amire rámondja hogy az micsoda,aztán mondjuk 5perc múlva már mást mond rá :D Az óvoda indította be nála a rajzkedvet.
2019. dec. 20. 19:43
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

É 3 évesen rajzoltam 3-4 olyan pálcika embert, hogy kövérek voltak. :D

Régebbi rajzom nincs eltéve.

Mondjuk én mindig jó rajzos voltam. Oviban s iskolában is olyanokat rajzoltam, miket a csoporttársaim/iskolatársaim nem tudtak.

2019. dec. 22. 19:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van, a középső 22 hónaposan rajzolt emberkét úgy, hogy mondtam neki hogy rajzolj egy kört, most két vonalat az lesz a nyaka, most még egy kört az a hasa, és két kezet, két lábat- még két pötty a szeme meg a szája egy vonal. Olyan kis kezdetlegesen, de felismerhetően megrajzolta. A másik kettő egyáltalán nem rajzolt, csak nagycsoportban ültek le az oviban is a rajzasztalhoz.

A középső gyerekem már 10 éves, és rajzból 3-as. :) Szóval baromira nincs hozzá tehetsége.

Inkább az utasításokat követve rajzolta meg amit kértem tőle. :) Szerintem ez elég ritka ilyen korban.

2019. dec. 28. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!