5 éves kislánynak mesekönyv karácsonyra korai ajándék?
9 eves fiamat nem erdeklik a konyvek, kinszenvedes minden olvasas a suliban. Hiaba olvas folyamatosan erthetoen. De o babakoratol ilyen.
2 eves kisteso imad mindent ami konyv :)
Pár hónaposan is volt már mesekönyvünk. :-D igaz sokkal később kezdték érdekelni, de 10 hónaposan már böngészős könyvekben, babakönyvekben mutogatott a kislányom.
5,5 évesen már magától megtanult írni-olvasni. Szóval, hogy korai lenne neki a mesekönyv, azt nem hiszem, inkább már túl késő lehet. De ha nincs, aki olvasson neki, akkor felesleges a mesekönyv. Mostanában olyan sokféle mesekönyv van, hogy lehet mellé is lősz vele, nálunk se jön be mindenféle mese. Ajánlották itt a Vackort, az enyém sose szerette. 5 évesen talán már a népmeséket szerette, ha jól emlékszem.
Vannak a nyitogatós, "tudományos" scolar féle könyvek, ezeket viszont mindig örömmel vette elő. Ezeket egyedül is tudta lapozgatni, nézegetni.
Szerintem a mesekönyv mindenképpen jó ajándék. Ha tudod hogy milyen téma, mese köti le, akkor olyan stílusú mesekönyvet is tudsz neki venni. Pl: unikornisos, királylányos, hercegnős, állatos...
Nálunk az 5 éves kisfiam nagyon szereti a Mi Micspda könyveket, aminek kis kihajtható ablakai vannak és alatt egy érdekesség. Rengeteg témában találsz ilyen könyveket is. Vagy esetleg Mancs őrjáratos könyvek, amiket nagyon szeret a kisfiam. Sok kép van benne. Ami ennyi idősen és a mai gyerekeknek fontosabb, amint régebben. Mindenképpen jól illusztrált könyvet válassz, az biztos jobban leköti majd.
#18 Köszönöm ezt a roppant értelmes választ, igazán sokat segítettél, nem mintha közöd lenne más gyerekneveléséhez. Anno én pár évesen naponta többször megnéztem az oroszlánkirályt és a hétvégén minden délelőtt kölyökklubot néztem órákon át, ahogy sok más gyerek és mégis normális felnőttek lettünk.
Egyébként köszönöm mindenki válaszát, nagyon örült a könyvnek és azóta már kapott többet is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!