Érdemes bilire szoktató pelenkát venni?
Figyelt kérdés
A kisfiam kétéves, gyakoroljuk a bilizést. Mindig elámul, ha becsurog a kisgatyába, és igyekszik odafigyelni. Ez nála abban nyilvánul meg, hogy szól: "Anya, várj, pisilek a bugyiba!" És akkor is mondja, ha épp pelenka van rajta. Szóval annak, hogy érzi, ha pisil, nyílvánvalóan van értelme, mert szerintem már ez is előrelépés. Viszont a szőnyegünk, ajaj...
Milyen tapasztalataitok vannak a gyakorló pelusról?
2010. júl. 19. 14:04
1/2 anonim válasza:
Szia!Én személy szerint gondolkodtam rajta de aztán nem vettem,nem bántam meg mert jó idő lett és váltottunk kisgatyára 1szer 2szer bepisilt,és utána szólt mindig,még ha pelus is volt rajta!26 hónapos korában egyik napról a másikra szólt és szobatiszta lett,de egyedül csak pár hét múlva tudott pisilni,mert nem tudta letolni a gatyóját,mára már begyakorolta és ez is megy!Szerintem a pelust nehezebb letolni!Ha elég érett lesz rá szólni fog akár gatya vagy pelus van rajta!(Én nem akartam elhinni ezt az elég érett lesz rá dumát,de rájöttem nagyon igaz,3-4 szer is próbáltuk rászokatni a bilire aztán csak a Fiamnak lett igaza akkor lett mikor ő akart)Ha 4-5 napon belül nincs változás és még mindig bepisil,én abbahagytam,nem eröltettem.Aztán egyszer csak ment a dolog!Mésfél éves kora óta ő is jelezgette hogy pisilt,vagy kakilt napról napra sűrűbben,ez már tényleg haladás ,de nem biztos hogy már szobatiszta is lesz!De dicsérd meg hogy szólt és mond neki hogy legközelebb egy picivel hamarabb szóljon és akkor nem kell pelus!Türelem és hamarosan szobatiszta lesz!Remélem kicsit segítettem,de ez csak 1 tapasztalat!Minden gyerkőc más!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Ma még nem volt "mellépisilés", ezért gondolom, hogy menni fog rövidesen. Amúgy éppen úgy csináltam, ahogy mondod. Próbáltuk már 3 alkalommal. Kisgatya volt 2-3 napig, de úgy tűnt nem érdekli, így jött egy pelusos hét. Aztán újra próbálkoztunk. Tegnap ő kérte, hogy adjam rá a gatyót, és ma reggel is ő szerette volna. Tegnap volt egy baleset, ma még nem... Kíváncsi leszek:)
2010. júl. 19. 15:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!