Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 27 hónapos fiú egyáltalán nem...

27 hónapos fiú egyáltalán nem beszél?

Figyelt kérdés
Most lett 27 hónapos a kisfiam és az a problémánk, hogy nem beszél semmit, szavakat sem. Mutogat, igent és nemet int a fejével ha kérdezzük, de ezen kívül csak hümmög, öö-zik vagy artikulálatlanul próbálkozik valamit. TSMT tornát csinálunk 3 hónapja, de nagy változás nincs. Ami még van, hogy borzasztóan akaratos születése óta és egész nap jön-megy. Egyedül nem igazán játszik, mindig valakit "foglalkoztat" akinek vagy vele kell menni valahova vagy vele kell játszania amit szeretne.
2019. nov. 27. 11:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

4. vagyok. Egyáltalán nem azt írtam, hogy nem tesztek meg érte semmit, sőt.., mások ennyit sem foglalkoznak vele. Csak veled együtt aggódom. Valaki itt írja, hogy az orvos szerint 4 éves koráig ha nem beszél, az nem gond. Ez az, ami szinte biztos, hogy nem igaz. Mármint az orvos részéről. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy valami gond van a kisfiaddal, mert legalább egy szót már mondania kéne.

Nekem két lányom van. Amit előzőleg írtam, ő a nagyobb, a kisebb már 1,5 évesen folyékonyan beszélt, sőt angolul is megértett és kívülről fújt mesekönyvet. Szóval benne voltam két teljesen különbözően fejlődő gyereknél 3 év korkülönbséggel. Mindkét részét megtapasztaltam a beszédfejlődésnek. De neki már egy-két szót muszáj volna mondania. (Írod, hogy semmit nem beszél.)

Mindenképpen vizsgáltassátok tovább, én ismeretlenül is drukkolok, hogy minden rendben legyen. Főleg érzékeny vagyok most gyermektémában, mert van egy 3 hónapos kisunokám. Minden jót nektek, és remélem, hogy tényleg csak késő-késői beszédfejlődésről van szó. Amire gyanakszol, hogy esetleg autista a kisfiad, az manapság már egyértelműen megállapítható.

2019. nov. 27. 20:59
 12/17 A kérdező kommentje:
Mindenképpen tovább fogunk menni, ahogy eddig is tettük. A fentiek után, korai fejlesztő lesz a következő lépés. Igen, egy szót sem mond, max. annyi kérésre hogy "baba", illetve néha annyit hogy "egy", "ez" és mutogat hozzá. Viszont a beszédértése nagyon jó, ezért is baromi fura az egész.
2019. nov. 27. 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó, ha érti a beszédet. Ennek örülni kell, régebben az volt kiírva a beszédvizsgáló honlapjára, hogy ha nem is ért és nem is beszél a gyerek, akkor 2 évesen lehet vinni. Ha ért akkor 2 és fél éves kortól. Autizmusnak nem csak a beszéd hiánya a jele, észrevennéd.
2019. nov. 27. 21:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Szia kérdező! Mi lett veletek azóta???? Az én kisfiam 27 hónapos és csak szavakat mondd....
2021. okt. 8. 13:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia mi lett veletek azota?
2022. febr. 12. 21:49
 16/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Hosszú utat jártunk be azóta, számtalan vizsgálaton és fejlesztésen vagyunk túl. Kisfiunkra mondtak már mindent IS, hogy mi a gond a különböző helyeken.. A lényeg, hogy 4 éves kora után kb. 4 hónappal kezdtek végül is elindulni nála a szavak amiknek 2-3 éves kor között kellett volna legkésőbb, hogy elinduljon. Viszont nagyon gyors ütemben kezdett fejlődni a beszéde és most 4-5 hónappal később már mondatokban fejezi ki magát. Nem mondanám, hogy olyan mint egy korabeli "normál" gyerek beszéde, de ilyen rövid idő alatt hatalmas fejlődés nekünk. Sokféle fejlesztésen vettünk/veszünk részt, de azt kell mondanom hogy aminek az eredménye igazán meglátszott az a mozgásfejlesztés, ami pedig a beszédben végül nálunk az áttörést hozta az a Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés terápia volt. Most hogy közvetlen ez a terápia volt-e az oka, vagy ekkor ért be minden és ez lökött rajta egyet, azt nem tudjuk, de az biztos hogy a terápia után kezdtek rohamosan megindulni a szavai és javulni az egyensúly érzéke, mozgásának minősége. Jelenleg normál oviba jár, befogadták a társai, sok mindenben van még hova fejlődni, de óriási a változás azóta.
2022. máj. 19. 11:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Diagnozis nincs? Vagy nem zartak ki pl az autizmust?
2022. máj. 28. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!