Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Okozhatok traumát a kislányomn...

Okozhatok traumát a kislányomnak ha ezzel "fenyegetem "?

Figyelt kérdés

2 éves múlt a kislányom, rendszerint csupa káosz a szobánk mert kipakolja az összes létező játékot ami van neki, mivel naponta többször eljátssza és járhatatlan az út a szobából ki vagy be többször is össze kell pakolni őket. Na már most én egyszer mondtam neki hogy pakolja össze vagy hozom a porszívót... erre össze is pakolta ahogy tudta szóval nem úgy ahogy én de egész jól.

Azóta többször általában minden nap mondom és kicsit félek hogy ez esetleg neki egy trauma. Már próbálgatok javítgatni a mondatomon is hogy szimplán megkérem vagy megkérdezem melyik teszi vissza de ezzel valahogy nem értem még el "sikert".

Köszönöm ha válaszoltok vagy adtok tanácsot hasonló nézeteitekről

2019. nov. 26. 13:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg fontosabb, hogy a gyereked jól érezze magát, mint hogy a szomszédod mit gondol. De kinek így, kinek úgy :)
2019. nov. 26. 22:18
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos igen ,mit tenni nem tudunk, 1 szobas lakásunk van sajnos. Bízom abban hogy már nem sokáig.
2019. nov. 26. 23:40
 23/25 anonim ***** válasza:

21. Jó, hogy írtad ezt, mert így jobban ki tudom én is fejezni magam.

A gyerek fontos, hogy jól érezze magát, de ha a teljes káosztól érzi jól magát, akkor ott vsz nevelési hibát vétettek.

Egyrészt ha a szülő rendet tart és a gyerek vele van, akkor eltanulja mindenféle biztatás nélkúl is. Sok totyogós nagy élvezettel segít kisebb munkákban.

Másrészt ha erre még hangsúlyt is fektetsz, hogy a játék vége az elpakolás (ami maga is játék még ebben a korban), akkor a vérévé válik.

És akkor nem is kerül összeütközésbe a szabad játék örömével.

A szomszéd véleménye nyilván nem a vilàg, de mivel háziasszonyok is vagyunk, és ebben is próbálunk jól teljesíteni, a legtöbbünk jobban örül, ha normál viszonyokat találnak nála, mint kupleràjt.

Ha a gyerek èpp játszik és annak a kellèkei vannak szabadon, az más, mintha minden szét van dobálva.

Nálunk be szoktak toppanni emberek pl épp arra jár a mesterember és megbeszél vmit vagy vki hoz egy kis sütit vagy tanácsot kér vmiben. Vagy a kinőtt gyerekruhák miatt behívom a szembeszomszédot. Vagy hirtelen eladok v veszek vmit és eljönnek érte. Ezért igyekszem azokon a részeken tűrhető àllapotokat tartani - nyilvàn nem patyolat így se.

Egyszobás lakásban nehèz nyilván. Viszont kérdés, nem sok-e a játèk. Ennek van ma már egy irányzata (Egyszerűbb gyermekkor), ami foglalkozik a kacathalmozás elkerülésével.

A kérdésre visszatérve, ha traumát okozol neki, akkor a következetlenséggel teszed, beszélsz a porszívóról és nincs hatása, így nem maradsz biztonságot adó tekintèlyszemèly, hisz mondasz vmit, de nincs foganatja. Utána hiába mondod, hogy "nem kell félni a szörnytől az àgyad alatt".

Meg azzal, hogy kupis lesz a gyerek, amiről nagyon nehéz felnőtt korban leszokni.

2019. nov. 27. 08:00
 24/25 anonim ***** válasza:
Utolsó! Így már meg tudlak érteni, viszonylag egyet is értek, köszönöm!
2019. nov. 27. 08:42
 25/25 anonim ***** válasza:
51%
23-as reszben egyet lehet veled erteni. Es mi van azokkal mint en? Gyerekkoromban minidg rendet tartotta. A szobamban, szekrenyemben, furdes utan felmostam magam utan a furdot stb. Nyilvan igy szoktattak. Felnott koromra en vagyok a legnagyobb rendetlen diszno a csaladban. Szerintem ebben van genetika is. Engem baromira nem erdekel a kupi. Nem rezonalok ra.
2019. nov. 27. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!