Okozhatok traumát a kislányomnak ha ezzel "fenyegetem "?
Figyelt kérdés
2 éves múlt a kislányom, rendszerint csupa káosz a szobánk mert kipakolja az összes létező játékot ami van neki, mivel naponta többször eljátssza és járhatatlan az út a szobából ki vagy be többször is össze kell pakolni őket. Na már most én egyszer mondtam neki hogy pakolja össze vagy hozom a porszívót... erre össze is pakolta ahogy tudta szóval nem úgy ahogy én de egész jól.
Azóta többször általában minden nap mondom és kicsit félek hogy ez esetleg neki egy trauma. Már próbálgatok javítgatni a mondatomon is hogy szimplán megkérem vagy megkérdezem melyik teszi vissza de ezzel valahogy nem értem még el "sikert".
Köszönöm ha válaszoltok vagy adtok tanácsot hasonló nézeteitekről
Én azt szoktam mondani, jogy ha nekem kell elpakolnom, akkor többé nem fogja látni a játékait. Igaz ő már 3 éves, traumatizálásnak nyoma sincs, boldog gyerek. Ez a fegyelem és a rend fenntartásának az eszköze. Néha kell valamivel motiválni őket. Az enyém már szemtelenkedett is, mielőtt ezt elkezdtem mondogatni.
2019. nov. 26. 14:47
12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, csak azért gondoltam mert olyankor kicsikét megijed és gyorsan pakol... azért kérdeztem meg hogy megnyugodjak hogy nem követek e el túl nagy hibát, természetesen -közbe -közbe besegítek pakolni vagy amíg ő eszik addig berohanok és helyre pakolom nem várom én el tőle hogy magas szinten teljesítsen de azért kell szoknia is hiszen pikk pakk jön az óvoda és ott bizony nekik kell összepakolni. Mindenesetre köszönöm a megnyugtató válaszokat.
2019. nov. 26. 15:05
13/25 anonim válasza:
Nálunk a nagy fekete kukazsák jött be. Párszor előfordult, hogy el is kezdtem belepakolni a játékokat. Pár hét alatt megtanulta elrakni őket. Most 13 éves kamaszlány, itthon segít a háztartásban, takarít, rendet rak, mosogat. Másoktól meg hallom, hogy: "Hogy vegyem rá a kamasz gyerekemet, hogy rendet rakjon a szobájában?" Szóval jobb 2 évesen elkezdeni, mint 14 évesen.
2019. nov. 26. 16:30
14/25 anonim válasza:
Egy szoba van vagy mit keresnek a gyerek cuccai a felnőtt helyiségekben? Meg ke mondani, hogy ahogy megjelenik a felnőttek területén egy játék (kivéve amivel épp játszik), már vágod is ki és meg is kell csinàlni.
2019. nov. 26. 17:06
15/25 anonim válasza:
Utolsó, te bolond vagy :D
Komolyan gondolod, hogy minden kisgyerek bevonul a szobájába egyedül játszani? Totál természetes, hogy kiviszi a játékait oda, ahol a többiek vannak. Egyébként képzeld, van ahol nincs külön gyerek szoba, nem olyan furcsa ez.
Gondolom te is csak a konyhában kávézol, hisz a konyha arra való, véletlenül sem ülsz le a nappaliban a kanapéra...vagy alszol el esetleg kint egy filmen, mikor hálószoba is van a világon...
Nem lennék a gyereked.
2019. nov. 26. 17:37
16/25 anonim válasza:
Vigye ki, de ne hagyja ott. És ha hirtelen beszalad pl egy szomszéd, akkor én fogok égni?
2019. nov. 26. 18:26
17/25 anonim válasza:
Már miért égnél? Mert kint van egy kisautó a kanapén? Vagy mert láthatóan van gyereked? Mi a fenének megy át a szomszéd egyébként hivatlanul? :D
2019. nov. 26. 20:05
18/25 anonim válasza:
Ha jól értem itt nem egy kisautó van kint. Nem hiszem, hogy ez oké. Én mindig elpakolok, ha átmegyünk más helyiségbe, és q babámnak is magyarázok, pápázok neki a plüssökkel stb.
2019. nov. 26. 20:41
19/25 anonim válasza:
"Meg ke mondani, hogy ahogy megjelenik a felnőttek területén egy játék (kivéve amivel épp játszik), már vágod is ki és meg is kell csinàlni."
Te mondtad, hogy egy játék.
2019. nov. 26. 20:53
20/25 anonim válasza:
Na igen. Elvileg nem artalmasak ezek. De ocsemmel hogy jartunk?! Mindig mondtuk neki hogy ha nem pakol el jon a zsakos ember es viszi a jatekait. Majd Mikulaskor hivtunk egy Telapot... a tobbit gondoljatok hozza 🤣
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!