Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem 2 éves fiam...

Hogyan kezeljem 2 éves fiam sikításait?

Figyelt kérdés
Röviden és tömören mostanra ez már idegesítő. Mindenért sikít. Régi történet ez, még 7-8 hónapos korában tanulta el sógornőm ugyan ennyi idős kislányától, aki már kinőtt belőle, de a fiam nem hajlandó. Az a módszer nem vállt be, hogy nem figyelünk rá. Ugyan úgy sikít. Azt hittem, ha már ki tudja magát fejezni szóban (megtanul beszélni), akkor majd abbahagyja, de nem történt. Zavaró nagyon mert iszonyatos decibellel sikít, minden. Van hogy már csak pusztán megszokásból sikít játék közben is. Rám meg a frászt hozza, mert azt hiszem, hogy valami iszonyatos komoly baj történt, megütötte magát vagy valami, de semmi sem, mert ott vagyok vele, és ő elmélyülten tologatja tovább a kisautóit sikítás közben..... DE akkor is sikít, ha valamit nem kap meg, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő szeretné. Tudom, most már beléptünk a dac korszakba, és az akaratosságéba, de a sikítás mára már tarthatatlan. Kellemetlen, mert az utcán is eljátssza ugyanazt, és nagyon ciki, mert azt hiszik a járókelők, hogy "nyúzom" a gyereket. Van, hogy nem engedem el a kezét, mert az út szélén állunk, és mellettünk nézelődők akkor is sikít, hogy ne fogja a karját. Nem tudok ezzel mit kezdeni. Nincs valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata? Muszáj leszoktatnom valahogy, mert nem szeretném, hogy az öccse is ezt tanulja meg tőle. Igaz, ő még csak 2 hónapos, de éppen elég egy gyerek sikítása. Hogy oldjam meg ezt a kérdést? Minden megoldás érdekel! Nem gondolom, hogy ez a sikítás az öccsére való féltékenységből adódik, mert egyáltalán nem féltékeny rá. Imádja szeretgeti, simogatja őt. Nem probléma, ha én rendezem a kis tesót, mert nagyon apás és ő inkább apa párti.
2010. júl. 19. 02:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudsz vele "simán" beszélni. Nekem elkezdett egy héten 2x családi napközibe járni a fiam és ő onnan hozta ezt a visítást. Én akkor megállok vele és elmondom neki, hogy halkan, mert azt hiszi anya hogy baj van vagy megijed a tesó... És nálunk (legalább is egyenlőre) ez bejönni látszik. Amikor beszélek hozzá én is halkabb vagyok és ő is elcsendesedik. Hátha nálatok is beválik ez egy idő után. Lehet, hogy most nehezebb lesz leszoktatni, mintha korábban kezded, mert nem fogja érteni, hogy eddig lehetett és most már nem. De kitartást! üdv,

2010. júl. 19. 07:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, az első mondat kérdőjeles. :)
2010. júl. 19. 07:20
 3/6 A kérdező kommentje:
A beszéd nem vált be. Már próbáltuk sokszor. Elmagyaráztam neki jó párszor, hogy nem szabad, nem lehet, de semmi hatása. Jó lenne, ha elnőné, vagy valahogy le tudnám róla szoktatni, mert már iszonyú kínos. Ráadásul, öcskös is egyből hisztizik, ha a bátyja sikoltozik. És nincs rá oka, mindene megvan, mindig a figyelem központjában van. Körülötte forog a világ, csak ne sikítana ennyit....képzelem a szomszédok mit gondolhatnak rólam...
2010. júl. 19. 08:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem egyrészt sz*rd le, hogy mit gondolnak rólad az utcán, meg a szomszédok, mert ettől csak feszült és ideges leszel, amúgy meg tudják/látják, hogy két kisgyereked van, aki ezért ferde szemmel néz, az nyugodtan mehet neked segiteni.

A másik, hogy szerintem is a halk beszéd válhat be. Nem tudom csak azt mondtad-e, hogy nem szabad, vagy így szépen elmagyaráztad neki, ahogy az első válaszoló leírta? Főleg, ha tényleg sír a pici tőle és ő meg szereti, akkor hívd fel a figyelmét, hogy "Látod, most a kistesód azért sír, mert megijedt, azt hiszi, hogy valami baj van. Gyere, nyugtassuk meg együtt!" Menjetek együtt, simizzétek meg halkan a kistesót... talán beválik. Ez mondjuk már csak azért is jó lehet, mert egyben eltereled a figyelmét, kihozod az adott helyzetből. Mindenképp valami figyelemelterelés kell, mert ha jól értem amit írtál, akkor nincs baj, csak unatkozik.

2010. júl. 19. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Együtt érzek Veled, az én 2.5 éves fiam dettó ugyan ez, a 4 hós kishúga is sír, ha a nagy visít. Márpedig visít. Most éppen mindentől fél, ha megy az utcán egy autó, akkor visít. Tényleg próbáld meg elmagyarázni neki, hogy a kistesó megijed, ha sikít, meg Te is, mert azt hiszed baj van. Nálunk legalábbis kezd bejönni a dolog. Kitartás.
2010. júl. 21. 13:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, majd alkalmazom. Remélem beválik!
2010. júl. 26. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!