Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hétvégi gyerekeknek szoba?...

Hétvégi gyerekeknek szoba? Csak szerintem felesleges?

Figyelt kérdés

Párom előző kapcsolatából van 2 gyerek akik havi 7-8 napot vannak nálunk. Most építkezünk és anyós nyomatja, hogy legyen nekik itt is külön szoba (4 éves lány, 7 éves fiú)

A ház már így is 4 hálós. Szerintem elég lenne a meg lévő gyerekszobába +1-1 ágy/szekrény. Nem kellene egy 6 személyes hodály...szerintetek?

2019. nov. 22. 17:29
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
79%

De bakker, honnan veszed a nappalis matracot? A Kérdező azt írta: a 12 éves kap külön szobát, a 2 fiú és a 2 lány meg 1-1-et. Vagyis mindkét "állandó" gyerek osztozik a szobán az apa egy-egy gyerekével.

Ezt én nem látom igazságtalannak.

Más kérdés, hogy ki mit gondol arról, hogy 2 gyerek aludjon egy szobában úgy általàban, ez egy elég megosztó kérdés, de ezt akkor is lehetne vitatni, ha 5 közös gyerek lenne.

Amúgy meg egy család elég dinamikus, főleg ekkora korkülönbséggel - ha 4 éves a kisebbik apa-féle gyerek, akkor a közös nyilván nagyon pici. Már 2 v 3 nagyobb is nagykorú lesz, mire ő kiskamasz.

Szerintem 3 hálószobában 5 gyerek azért meglesz, akikből 2 csak 7végén jön.

Másrészt nem tudom, másutt hogy van (èn írtam fentebb hogy nálunk mi a helyzet), a párom gyereke az itt töltött 7végéken kb egy fél órát nem tölt a szobájában (akkor se töltött, amikor még kb terhes se voltam), mert egy ilyen apás 7vége kb olyan, hogy beesnek péntek este és mennek vasárnap reggel, szombaton program van vagy gépezik a nappaliban, este is addig van társas, vagy esti mese az apjával, amíg már félig el nem alszik, pludz a rokonok is "jelentkeznek" érte, nagypapa, nagynéni stb, egy rohanás egy ilyen hétvége, szerintem a 2+2+1 gyerekes mozaikcsaládnál is az, én nagyon furcsállnàm, ha annyi idő lenne, hogy a 2 lány kikaparja egymás szemét. Ha meg vmelyik 2 nincs jóban, lehet variàlni...

Én ezért nem építeném 2 szobával nagyobbra, inkább a kert maradjon nagyobb, ha még oda is tesznek egy kis játszóteret, plusz van egy nappali is gyerekzuggal meg a szülők hálója, akkor én nem hiszem, hogy világháború lenne.

2019. nov. 23. 23:23
 32/46 anonim ***** válasza:
93%

Egyet értek veled teljesen, ha anyagilag ezt engedhetitek meg, akkor miért ne lenne jó így. Nem is értem miért kellene "kirakni" őket egy külön szobába. Ha konfliktus van a gyerekek közt azt úgyis rendezni kell.

Viszont, ha megtehetitek nagyon praktikus lenne egy vendégszoba, mert tegyük fel bármelyik gyermek (vagy akár mindkettő) bármilyen oknál fogva hozzátok kerül, akkor nagyon jól jön majd az a plusz szoba, ami vendégszobának sem utolsó. Mert miért ne lehetne neki(k) is saját légtere/légterük?

2019. nov. 23. 23:33
 33/46 A kérdező kommentje:
30-as a 4 éves kislány a húgával (közös apa) lenne (vagy már úgy írom, hogy lesz mert így lesz) egy szobában aki lassan 2 éves, a 7 éves fiú pedig az én 7,5 éves fiammal akivel egyébként osztalytarsak is és jóban vannak. Egyedül a kamasz ak lesz saját szobája. Igen ha nincsennek itt a gyerekek akkor mindenkinek saját szobája lesz, ahogy a gyerekeknek is az van az anyjuknál.
2019. nov. 24. 08:08
 34/46 anonim ***** válasza:
74%

Én is hétvégi gyerek voltam apukáméknál. Mikor megszületett a tesó, neki természetesen volt külön szobája, én a nappaliban aludtam. Nem volt ezzel semmi gond, egy lakásban laktak, így tudott mindneki külön aludni.

Rá 1-2 évre építkeztek, apukám vagy ezerszer elmondta, hogy végre nekem is lesz külön szobám, míg a felesége (aki sajnos igazi gonosz mostoha) mindig közbeszólt, hogy az nem az én szobám lesz, hanem VENDÉGSZOBA. Borzasztó érzés volt. Volt benne egy szekrény, amiben apáék tartották a ruháikat, egy L alakú ülőgarnitúra, amit ki lehetett húzni és ennyi. Juteszembe, a nő még abba a szobába is teregetett!! Egy polcom sem volt, táskából öltöztem, oda tettem vissza a szennyest. Utáltam tiszta szívemből. Persze alapból éreztette velem, hogy abszolút nem vagyok odavaló, családtag meg végképp nem, szóval biztos nem így vélekednél ha amúgy tudnám, hogy szeretettel fogadott.

Persze a te helyzetedet is meg tudom érteni, ott áll üresen két szoba is a hónap X napján, de hidd el, nekem egy saját kis szoba, ahol néha otthagyhatok 1-2 dolgot, kitehetek egy képet, van néhány személyes tárgyam, a világot jelentette volna.

Nem tudom, hogy tervezitek, de azt írtad a ház 4 hálós. Egy szoba nektek, egy szoba a nagy gyereknek, egy közös szoba a két kisebbnek és még egy marad. Semmibe sem telne berendezni azt a párod gyerekeinek. Szép apránként lehetne otthonosítani. Külön szobát én sem csináltatnék nekik, inkább hagynék valami lehetőséget arra, Hogy ha a későbbiekben úgy adódik, meg tudjam felezni a szobájukat, így lenne külön terük. Egyébként, hacsak nem fognak odaköltözni, elképzelhetetlennek tartom, hogy a két gyerek tini meg felnőtt korukban egyszerre fognak látogatni titeket, de ha így is lesz, miért ne aludhatnának egy szobában!? Persze, mondom mégegyszer, más lenne ha életvitel szerűen ott élnének!!

Egyébként, szerintem teljesen érthető, hogy az anyós próbál kiharcolni az ő unokáinak egy szobát, ha már a fia nem igazán áll ki a gyerekek érdekéért, legalább ő megteszi. Igazatok van, nincs beleszólása a szó szoros értelmében, de szerintem teljesen meg lehet érteni, az unokáiról van szó, én sem nézném jó szemmel, ha “más gyerekei” előnyt élveznének az unokáimmal szemben egyazon házban.

2019. nov. 24. 08:08
 35/46 anonim ***** válasza:
9%

Utolsó vagyok, most olvasom az utolsó válaszodat. Most már végképp nem értelek, miért jó, ha a két “hétvégi gyerkőc” érkezésekor majd mind a két gyereked húzkodja a száját, hogy osztozni kell a szobájukon...

most akkor végülis a te gyerekeidnek lehet külön szobája, csak a párod gyerekei nem kaphatnak közösen egy szobát? Tényleg nem értelek, szerintem ez a legbutább ötlet, amit csak kitalálhattál. Így egyszerre négy gyerek dog feszengeni egymás mellett.. szuper :D

2019. nov. 24. 08:13
 36/46 anonim ***** válasza:
9%
Hát így már végképp megértem, hoy a nagyi ki van akadna, vendéget csinálsz az unokáiból.. csodálom, hogy a férjed nem csattant fel ezen..
2019. nov. 24. 08:15
 37/46 A kérdező kommentje:
A szoba felét díszítheti, azt csinál vele amit akar. Lesz saját ágya (emeletes ágy, fent az ágy, az ágy alatt íróasztal, szekrény és polc). Nincs rossz dolguk a gyerekeknek. Nincsenek bántva vagy kirekesztve.
2019. nov. 24. 08:17
 38/46 A kérdező kommentje:
A parom 7 éves fia már most sem öltözik lányok előtt, pár év múlva a lányok sem fognak fiúk előtt. Jobb így, hogy lány szoba és fiú szoba.
2019. nov. 24. 08:20
 39/46 anonim ***** válasza:
24%

Most ahogy a Kérdező írja: minden gyereknek van saját szobája a hónap 22 napján és (a nagy kivételével) mindegyik osztozik a maradék 8-on.

Ráadásul a sajátok szobájában mindig otr van a másik gyerekek ágya, szekrénye, asztala, a "hétvégiek"-ében meg nincs senkié.

De amúgy én szerintem a gyerekek nem ilyen kicsinyes gyökerek, hogy összedől a világ, ha nincs külön szoba. Nyilván állandóan egy szobában lenni kamasz kortól nem szerencsés.

De hány helyütt lakik együtt két testvér, pici lakásokban is.

Szerintem a rendszer igazságos itt, hatalmas kertes házban él a család, az anyós ne pampogjon, ha nem akarja kifizetni a plusz két szoba árát.

Ha az én gyerekeim lennének, az első nyünyörgésnél összepakolnám velük a már nem használt játékokat, ruhákat, és elvinném velük egy borsodi zsákfaluba, ahol tíz ember egy szobában él.

2019. nov. 24. 08:55
 40/46 anonim ***** válasza:
24%
Azért abba is gondolj bele, hogy a gyerekek, most még gyerekek. De lesznek tinik, otthon élő fiatal felnőttek is. A házépítésnél hosszabb távra érdemes tervezni. Akkor is berakod a "hétvégi gyerekeket" az ott élők mellé, mikor azoknak már párjuk lesz és esetleg ott akar aludni hétvégén...? Ráadásul az is bármikor átfordulhat akármi miatt, hogy a "hétvégi gyerekek" hozzátok költöznek (te ezt vállaltad egy gyerekes apával), akkor sem biztosítanál nekik külön szobát...? Ne azon a 2 szobán spróroljatok. Elég sok szív és belátás hiányzik belőled.
2019. nov. 24. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!