Többgyerekesektől egy szokatlan kérdés?
Nálunk meg kicsik a gyerekek, 2 éves a nsgy, fel évesek az ikrek. Ekkora korkülönbséget terveztunk, de meglepetés volt, hogy ketten van, bár mindig vágytam (már gyerekként is) ikrekre. Most kezdi a nsgy felfedezni, hogy már egyre több dolgot lehet csinálni a kicsikkel is. Imádom ha “együtt” játszanak vagy ha bármilyen módon törődik velük. Nincs kedvencem, de mindegyikben mást szeretek a legjobban.
Ha az ikrek ovisok lesznek, szeretnénk meg egy gyereket
A fiam 21 éves, dolgozik. A lányom 13, tipikus kamasz, jövőre megy középsuliba. A kicsi fiú 2 és fél éves. Érthetően nem játszanak együtt.
Testvérkent valószínűleg jobb lett volna kis korkülönbség nekik, viszont én nem bírnék két vagy több kicsivel.
Szerintem a középsőt neveltem "normálisan".
Az elsőnél nem voltam elég tudatos, a kicsinél túlféltés, már már elkényesztetés van.
A szeretetet nem lehet összehasonlítani, teljesen más korban vannak. Nyilván nem esek hasra ha a felnőtt fiam ki tudja mondani, hogy torta, míg a kicsit megzabálom érte.
A lány sokat foglalkozik a kicsivel viszont mindig sírás a játék vége, na meg sokszor nem engedi be a szobájába, ami a kicsinek rosszul esik, a nagyot meg megértem.
Igazából nagy korkülönbséggel sem egyszerű a gyereknevelés, talán csak másak a problémák, de vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!