7-8 éves fiatok milyen munkában vesz részt otthon?
Nálunk nincsen konkrét feladat kiosztva.
Fontos a szobájukat ök rakják rendbe. Ha akarnak porszívozhatnak, de azért azt nehéz még tényleg szépen csinálni.
Fontos, hogy pl szólok, hogy asztalt terítsenek és megcsinálják. Kiszedik a mosást, beteszik a szárítóba. Szemetet kivinni. Mosogatóba bepakolni....
Èn a ruháikat össze hajtom, de ök teszik be a szekrényükbe.
8 éves.
Nincs feladata. Egyetlen dolga a tanulás (ezt viszont elvárom minden nap, még ha nincs is konkrét házi), illetve random megkérem dolgokra, pl ágytakarót igazítsa meg, segítsen kiteregetni, eltenni a fehérneműt, asztalt lepakolni, stb.
Mosogatógépből kipakol, a mosógépből átrakja a ruhákat a szárítógépbe. Saját ruháit ő pakolja el. A szobájában ő tart rendet, porszívóz, ha kell.
A hörcsög után takarít.
Krumplit, répát, stb. pucol.
8 éves múlt.
A szobáikat kell rendben tartani, és néha ruhákat kell szortírozni. Ennyi. Gépekkel, vegyszerekkel ne szórakozzon egy ekkora gyerek.
Hétvégén apának segítenek a nagybevásárlásban, külön mennek zöldségért, gyümölcsért. Szerelnek, könnyű kerti munkát végeznek. Az állatgondozásban is részt vesznek (kutya-macska), de ez nem az ő feladatuk, mert nem ők a gazdáik.
Amúgy én is azt mondom, hogy a tanulásra kell odafigyelni, nagyon le vannak terhelve. Én itthon még tanulok velük, ha a napköziben nem végeztek, és gyakran készülnek tanulmányi versenyre, külön járnak emelt szintű matekos képzésre és zongorára is, azt is sokat kell gyakorolni.
Miért fontos hogy fiú vagy lány?
7-8 éves még ne végezzen konkrét nagyobb házimunkát , ilyen kaliberűt hogy porszívózás szerintem. Rendesen úgyse tudná megcsinálni, akkor meg minek? Persze ha van kedve besegíthet pl. teregetésbe meg ilyesmi.
A max feladat az hogy a szobájában tartson rendet és ennyi. Persze ha van más besegíthet ha akar, szoktak sepregetni meg törölgetni meg ilyesmi, de konkrétan nem mondom neki hogy oké most vidd ki a szemetet vagy egyedül teregess ki. Én nem gondolom hogy ez egy 7 éves feladata lenne.
Konkrét házimunkát nem kell csinálnia rendszeresen. Átlagtól alacsonyabb a fiam nem tud potszívózni. Szennyest kiszedi, de berakni én szoktam mert mindenki után zsebet újra átnézem pl.
Egy munkája van amit elvárok az, hogy kitűnő legyen és tanuljon.
Minden nap 18:00 után érünk haza kivéve kedd szerda akkor 20:30 edzés miatt. Így nincs házimunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!