December 5.-én lesz 2 éves a kislányom, milyen tortát vegyek neki? Ízre és alakra gondoltam.
Mi gesztenyéset szoktunk venni, de ti tudjátok, hogy milyet szerettek.
Végül is szerintem nem az íze számít, hanem, hogy hogy van feldíszítve.
Mi szoktunk rátetetni marcipánlapot, mikor milyet. Meg marcipánfigurát.
Az én lányom jövő hónapban lesz 6 éves, és most kinézett magának egy tortát a cukrászdában. :S
Egy királylány várát formázza a torta, nagyon cuki. A tornyok teteje fagyitölcsérből van, kívülről meg marcipán borítja.
Mi a 2 éves fiamnak oroszkrém tortát csináltattunk, mert könnyű a krém és friss finom a piskóta...teli találat volt:) különösen a tetejére ostyalapra csináltattunk autós képet... azt az újjongást nem lehet leírni és még megis lehet enni:)
boldog szülinapot a manónak
Lehet például vonat alakú, katica alakú, óra alakú vagy olyan alak amit nagyon szeret. Vagy sima torta, de vmi szuper kis marcipános díszítéssel és közepén vmi jópofa marcipánfigurával. Tetején tűzijátékkal esetleg a gyertyákon kívül.
Nézz utána a neten, én sok jó ötletű tortát találtam.
Az én kisfiam is decemberben lesz 2 éves, 15-én! :)
Az alakos tortákat én drágállom, szerintem ilyen idős korban még nem lenne olyan nagy sikere mint 4-5 éves kortól. Az én lányom 10 éves és az Ő vágya is egy alakos torta. Valami nagy sajt kinézetűt látott, amin pici egerek szaladgálnak. :)
A fiunknak sima kerek 24 szeleteset fogunk csináltatni, könnyű krémmel. Talán oroszkrém vagy csokihabos. A tetejére ostyalapos kép lesz. Mivel nagyon dínó mániás, egy dínó képet fogok rátetetni. A lányomnak is ilyen ostyása volt tavaly, de a saját törpehörcsögét fényképeztem le és azt tetettem rá. Azt a sikert...! Még könnyezett is a meghatottságtól.
A torta szélén pedig sok marcipán lesz, olyan figurákkal amiket szeret. Autó, halacska, egér...
Az én fiam december 1-jén lesz 2 éves. Tavaly cukrászdából hozta az ükmama a tortát, gesztenye ízű volt, sünit ábrázolt.
Idén én csinálok neki majd mind a 4 alkalommal (külön jön a 3 nagyszülőcsapat -az egyik oldal elvált és újraházasodott, azért 3), meg egyszer a kisbarátok, akkor egy Danival egykorú kislánynak is csinálok majd. Szóval ez 5 tortát jelent:)
Tortalap közé finom, krémes puding, a tetejére pedig marcipántömbből egy lapot csinálok ami körbeöleli, arra pedig kis virágok közepébe a két gyertya, a közepére pedig egy vonat és sinek. Remélem jó lesz:)
Zsófi
Az én kislányomnak 2 éves korára oroszkrémtortája volt, a tetején Micimackóék voltak ostyalapon. Három évesen azt hiszem gesztenyetorta, hercegnő marcipánnal. Januárban lesz 4 éves, most már megmondta, hogy imádja a marcipánt, úgyhogy nem tudom milyen ízesítésű lesz, de be lesz vonva marcipánnal, s valószínűleg megint hercegnő lesz a tetején!:)
Lehet olyat is csináltatni, hogy veszel egy babát (vagy adnak a cukrászdába), nem muszáj nagyon drágát, ha nem akarsz, s annak a szoknyája lesz a torta.
Vagy ha már van valami mesefigura, amit szeret, akár alakra, akár ostyalapon képre bármit megcsinálnak (szerintem)
Két évesen már nagyon értékelik. Bogi nagyon örült Micimackónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!