Kipróbálnád ezt a gyerekeddel? Hogy reagál? Hány éves?
Gyakorolnom kell az 5 évesemmel az alábbi feladatot és nem tudom elhinni, hogy ő egyedül ilyen rossz benne.
Mondd ezt az 5 szót egymás után a gyereknek és kérd meg, hogy utánad mondja vissza!
Alma, ház, tó, kutya, kéz
Csak egyszer mondd el, ne ismételd, ne vezesd rá!
Az én gyerekem nagyon max 3at tud visszamondani, de 5 szó helyett mond 10et, amiből kettőt hármat én is mondtam..
A

4,5 éves. Először nem értette miért kérem meg, hogy mondja ezeket. Azután elmondta mind az ötöt.
Mire leírtam megkérdeztem megint és most is elmondta. Most ezt az öt szót ismételgeti.😂

Gyönyörűen rajzol, magától ír betűket, a logopédiai teszt minden más részén szépen teljesített, remek a számfogalma is.
A vicc az egészben, hogy azonos tartalmú szavaknál(gyümölcsök, állatok) 5nél többet lazán visszamond.

Megkértem az 5 éves fiamat (októberben töltötte az 5-öt), ahogy ide leírtad, pontosan úgy mondtam el. A válasz: alma, kutya, ház, kéz.
(Ő egyébként most kedzte el a tsmt tornát, a felmérésen kiderült, hogy többek között van egy kis gond a figyelmével.)

Gond nélkül visszamondta a fiam, most lett 6.
Ő is túlhallásos egy kicsit, és ősszel kezdte a logopédiát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!