Zentét és Leventét miért ültetik tolószékbe?
A hülye választ, hogy mert nem tudnak járni hagyjuk. Ennyi idősen a lányom se tudott, meg még nagyon sokan nem tudnak azok közül, akik fejlesztésre szorulnak. Sajnos nap mint nap találkozom ilyen gyerekekkel, akik 1,5-2 évesen még se nem ülnek, se nem állnak, max. kúszni, mászni tudnak,
DE
egyikőjük sincs tolószékben adfig amíg ki nem növi a babakocsit (jellemzően 3-4 évesen).
Mint mondtam millió meg egy olyan gyereket ismerek, akik nem jártak ennyi idősen.
Nem, nem tologatták őket a lakásban.
Én se értem. 2,5 évesen tanult meg járni a fiam.
Eszembe nem jutott 1,5 évesen tolókocsiba tenni. Akkor esélye se lett volna megtanulni járni.
Ismerek SMA-s gyereket is (rajtuk kívül), ő sincs tolószékben.
Egy okot tudok elképzelni, hogy ha árt az ő típusu betegségüknek a mozgás.
De akkor az is árt, ha a kezével hajtja, nem?
Én sem értem miért ültetik tolószékbe. És nem arról van szó, hogy fáj nekünk, a kérdező csak feltett egy kérdést amit nem ért, és reménykedik, hogy a nála okosabbak, vagy hasonló betegségű gyereket nevelők, megválaszolják neki azt amit nem ért.
Engem is érdekelne egyébként erre a válasz. Az egyik válaszoló írta, hogy azért, hogy tudjon önállósodni a gyerek, de azért szerintem egy ekkora gyerek nem fogja tudni magának hajtani a tolókocsit. Ahhoz egy elég komplex kézügyesség kell, ami ekkora gyereknek még nincs kifejlődve.
Őszintén nem tudom miért jobb a tolókocsi, mint a baba kocsi.
Mert így “jobban” mutatnak a képen, nagyobb a nézettség.
Bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!