Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Zentét és Leventét miért...

Zentét és Leventét miért ültetik tolószékbe?

Figyelt kérdés

A hülye választ, hogy mert nem tudnak járni hagyjuk. Ennyi idősen a lányom se tudott, meg még nagyon sokan nem tudnak azok közül, akik fejlesztésre szorulnak. Sajnos nap mint nap találkozom ilyen gyerekekkel, akik 1,5-2 évesen még se nem ülnek, se nem állnak, max. kúszni, mászni tudnak,

DE

egyikőjük sincs tolószékben adfig amíg ki nem növi a babakocsit (jellemzően 3-4 évesen).

2019. okt. 21. 12:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Ezen én is gondolkoztam a napokban.
2019. okt. 21. 12:14
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Mert a babakocsit nem tudja tolni egyedül. A tolószék pedig ad nekik annyi szabadságot, hogy oda tudnak menni maguktól ahova akarnak (nyilván ha akadálymentesítve van). Szerencsétleneknek ennyi az össz szabadságuk amit maguktól csinálni tudnak, talán sajnálod tőlük? Mint ahogy gondolom hallottad, Zente pl abban a fajta SMA-ban szenved akik a 2 éves kort is nagy küszködve élik meg ezért gondolom azt a kevés időt ami egy ilyen kisgyereknek alapesetben jut szeretnék nekik annyira kitölteni amennyire csak lehet. A te gyereked gondolom simán csak le van maradva és azért nem tudott nem egy ilyen súlyos betegség miatt.
2019. okt. 21. 12:18
 3/15 anonim ***** válasza:
32%
Mert a lakasban hogy tolnak mindenhova a babakocsit
2019. okt. 21. 12:29
 4/15 A kérdező kommentje:

Mint mondtam millió meg egy olyan gyereket ismerek, akik nem jártak ennyi idősen.

Nem, nem tologatták őket a lakásban.

2019. okt. 21. 12:41
 5/15 anonim ***** válasza:
31%

Én se értem. 2,5 évesen tanult meg járni a fiam.

Eszembe nem jutott 1,5 évesen tolókocsiba tenni. Akkor esélye se lett volna megtanulni járni.

Ismerek SMA-s gyereket is (rajtuk kívül), ő sincs tolószékben.

Egy okot tudok elképzelni, hogy ha árt az ő típusu betegségüknek a mozgás.

De akkor az is árt, ha a kezével hajtja, nem?

2019. okt. 21. 12:45
 6/15 anonim ***** válasza:
20%

Én sem értem miért ültetik tolószékbe. És nem arról van szó, hogy fáj nekünk, a kérdező csak feltett egy kérdést amit nem ért, és reménykedik, hogy a nála okosabbak, vagy hasonló betegségű gyereket nevelők, megválaszolják neki azt amit nem ért.

Engem is érdekelne egyébként erre a válasz. Az egyik válaszoló írta, hogy azért, hogy tudjon önállósodni a gyerek, de azért szerintem egy ekkora gyerek nem fogja tudni magának hajtani a tolókocsit. Ahhoz egy elég komplex kézügyesség kell, ami ekkora gyereknek még nincs kifejlődve.

Őszintén nem tudom miért jobb a tolókocsi, mint a baba kocsi.

2019. okt. 21. 12:50
 7/15 anonim ***** válasza:
18%
Ki az a Zente és Levente?
2019. okt. 21. 13:09
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
Érzelmekre ható reklámfogás. Ahogy a 'kerekesszékes' kutya is az volt Zente mellett.
2019. okt. 21. 14:24
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Mert így “jobban” mutatnak a képen, nagyobb a nézettség.

Bocsi.

2019. okt. 21. 14:24
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
A kezelést követően is eltelhet bizonyos idő ameddig képesek lesznek járni, és addig marad a kerekesszék. Azért ültetik bele őket ennyire korán, hogy megtanulják a használatát, hogyan hajtsák magukat stb.
2019. okt. 21. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!