Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ne lenne normális, hogy...

Miért ne lenne normális, hogy nem sír mindennap?

Figyelt kérdés
3,5 éves lányunk van, akivel hatalmas szerencsénk van azt gondolom, mert nagyon jó a természete. Nem szokott hisztizni, ha valami nem tetszik neki inkább megsértődik, de ez leginkább csak abból látszik, hogy elcsendesedik és "drámázik" (direkt rájátszik a sértettségére), de hamar túllép rajta. Sírni is ritkán szokott és olyankor is könnyű megvigasztalni. Pici korában sem volt nagyon sírós, de mióta a nap nagy részében le tudja magát foglalni főleg nem, persze vannak nyűgösebb napjai amikor nehezebb vele és könnyen elpityeredik, de ez tényleg nem gyakori. Egy rokon szerint ez nem feltétlenül jelent jót, mert valószínűleg elfolytja magában az érzelmeit és ebben a korban még az a normális,ha naponta többször is sír egy gyerek. Nektek mi a véleményetek erről? Ha lehet igazság abban, amit a sógornőm mondott lehet ezt valahogy befolyásolni? Nem tünik úgy, hogy bármit is elnyomna magában, alapból vidám és mosolygós gyerek, szerintem ilyen a természete, de sikerült bogarat ültetni a fülembe.
2019. okt. 13. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az a rokonod idióta!

Örülj a lányodnak!

Kiegyensúlyozott élete volt eddig, sok szeretetet és érzelmi biztonságot kapott. És persze szerencsés természete van. Ezért ilyen.

Üdv:

egy 6 éves kisfiú és egy 2,5 éves kislány apukája.

2019. okt. 13. 20:54
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét dolog létezik. Olyan ember is, aki derűs természet, és olyan is, aki elfojt mindent.

Ha nem toltad a gyereket az utóbbi irányba (sírni hagyás rendszeresen, később a negatív érzések büntetése vagy szülői minta), akkor vsz ő ilyen derűs típus.

De mi nem tudjuk jobban eldönteni ismeretlenül.

2019. okt. 13. 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért az túlzás, hogy sírnia kéne minden nap, de ha elcsendesedik, ha valami nem tetszik, aztán túllép rajta... hát ez szerintem sem biztos, hogy előnyös. Előbb-utóbb meg kell tanulnia érvényesíteni az akaratát.

Ezt azért írom, mert én is ilyen áldott jó gyerek voltam. Egyrészt bevonzottam az osztály lányainak ellenszenvét is (mindig a gyengét, gyenge akaratút kezdik ki), később kamaszként pedig még ennél jóval cifrább dolgokat is. Ne szokjon rá, hogy vele mindenki mindent megtehet.

De nem akarlak riogatni, főleg, hogy nem is ismerem a helyzetet pontosan. Én az én gyerekemnél figyelek erre nagyon, hogy ne nyomjam el az akaratát. Nehéz egyébként, mert a másik hibába sem szeretnék esni, hogy mindent megengedek.

2019. okt. 13. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!