2 éves gyereknél születése óta nyaki nyirokcsomók. Több darab mindkét oldalon. Voltunk vérvételen, nem találtak különösebben semmit. Viszont engem érdekel, ez tényleg annyira gyakori gyerekeknél? Normális?
Alkati dolog? Nekem a nyakamban vannak kitapintható nyirokcsomók, elküldtek kivizsgálásra, kiderült, hogy limfóma. Egyelőre nem csinálnak vele semmit, mert semmi panaszt a világon nem okoz, de járok 3 havonta kivizsgálásra. Apukám ebben halt meg, anyai ágon is előfordult, azért ez nálunk tuti genetikus. Folyamatosan taperálom a gyerekek nyakát is, de nekik nincs.
Azért én elvinném egy nyaki ultrahangra, ott majd megmondja a doki, hogy kell-e aggódni. Nekem a vérképem tökéletes. Az elején ráparáztattak, hogy a vérképből nem látszik a rák. Aztán utána meg azt mondták, hogy akkor kell aggódni, ha a vérkép is rossz. Össze-vissza beszélnek.
Amúgy nyakon sok mindentől lehet, pl. a gyerekeknél gyakori a felső légúti megbetegedés, ilyenkor a nyirokcsomók is megnőnek, és ha gyakran beteg a gyerek, vissza sem húzódnak. Egy ismerősömnek a jód túlzott fogyasztásától lettek, majd az ultrahangos doki fogja megmondani a tutit, hogy kell-e további kivizsgálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!