Mennyi TV-t, mesét néz 2-3 éves gyermeketek naponta?
Annyira jó, hogy itt a sok szuperanyunak napi 24-ben van ideje csak a gyerekkel foglalkozni, amikor pedig nincs a gyerek eljátszik a szobájában tök egyedül.
Érdekes az én korosztályom nézett mesét gyerekként, és nem lettünk retardáltak. De manapság akkora divat nem TV-zni, mindenki attól érzi magát különbnek, hogy neki nincs TV-je. Jó, és? Nekünk van bevallom nézem is, de ez mellett igény van olvasásra, kirándulásra, szabadtéri programokra. Soha nem fogom megérteni ezt az új hóbortot, az antiTV-vel.
Hétköznap reggel sosem, az a készülődésé és a beszélgetésé. Most lett ovis, az ovi után majdnem minden nap játszózunk, úgyhogy eleve csak hatra érünk haza. Akkor ennyi szabad mozgás után simán megengedem, hogy bekapcsolja a tv-t, az m2-s meséket konkrétan mi is szívesen elhallgatjuk, annyira aranyosak. Ez úgy félóra, aztán vacsi, a többi meg közös játék, könyvezés.
Hétvégén attól függ, hogy néz-e, hogy milyen az időjárás és mit csinálunk, mert egyszer mindig van elmenős program, de a másik nap szigorúan a döglésé, olyankor lehet többet is. Ma köhögött, így itthon voltunk, és megnéztük az egész Jégvarázst. Imádja. Látott már néhány egész estés mesét, ki mertük próbálni, mert idegrendszerileg és verbálisan eléggé fejlett gyerek. Fiú létére az Aranyhaj a kedvence :D Mi magunk is szívesen nézünk meséket, ilyenek vagyunk, és szuperül megférnek egymás mellett időben is a könyves mesékkel. A férjem maga is kitalál neki meséket, így vannak saját közös családi meséink is, szóval azt gondolom, tök jól meg lehet találni az egyensúlyt a képi és az olvasott történetek közt.
Tabletünk nincs, az én telefonomon nincsenek játékok, de a férjemén szokott néha játszani ilyen pandás logikai játékot.
Előző vagyok, a legviccesebbet kihagytam... a férjem szakács, én meg alapból imádom a főzős műsorokat, úgyhogy már a gyerekünk is tátott szájjal figyeli Gordon Ramsay-t, és együtt találjuk ki, ha valamit ki akarunk próbálni a műsorából.
Isteni szórakozás, aztán a boltban simán segít megvenni a hozzávalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!