7 évesnek milyen mesét olvastok?
Igényli hogy legyen szép kép benne, nem kell minden oldalon.De sajnos pl a pompom meséi a képek miatt nem tetszenek neki.
Mégcsak most kezdte a sulit így nem önálló olvasáshoz keresem.
6évesnek most a Ruminit olvasom, de ez meseregény kevés képpel.
Előtte Kovács Paula - Nagymama mesél c. könyve tetszett neki nagyon. Ezt antikváriumban találtam, a rajzok nagyon rosszak, viszont a történetek jók.
Ami még képes, Lázár Ervin Bogármese c. könyve.
Ajánlom még a fecebookon a Neveljünk olvasókat csoportot. Nagyon jó ajánlások vannak.
A saját gyerekkoromból maradt pár könyv, amit pár tucat újjal egészül ki, nem igényli már annyira a képeket.
Jelenleg 5, Grimm, Andersen lazább történetei, vettem pár filmes mesekönyvet(fel!), egy csomó tündéres mesét, megvan a kisgyermekek nagy mesekönyve, verses mesék, mint a boszi seprűje, bóbita, Altató..
7 évesnek minden mehet ömlesztve, május 35, emil és a detektívek, attól függ, mi érdekli és mit tart szépnek.
Van pl a tündérekről és boszorkányokról nagy méretű képes mesekönyv, sorozat, nekünk ez van meg, tetszik neki, bár ő nem vàlogat.
A legegyszerűbb, ha elviszed egy boltba és választ, ha a képek a fontosak.
Már meseregényeket igényel, de kiskora óta sokat olvasok neki
Most a Futrinka utca, Mary Poppins, a Vámpírtündér sorozat a kedvence, de most kezdem neki a Harry Pottert. Én is 7 évesen olvastam először :)
Tökmag sorozat, Pom-pom nálunk nagy kedvenc, Findusz sorozat, érdekes nálunk Ruminit nem birták (fiúk), Bartos E-nek van a Csodasakk c könyve - imádta már 6 évesen. Makaramuki két könyve.
most a Téti sorozatot kezdtük (sajna az ovisat kaptuk meg ajándékba).
A kép nélküli meséket úgy szoktam olvasni, hogy ők játszanak a szőnyegen, én közben olvasok. Figyelnek mert a végén 2-3 tesztkérdést teszek fel, hogy érették-e. (6 és 7 éves fiúk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!