Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek hogy ne legyen...

Szanyú kérdése:

Mit tegyek hogy ne legyen céltábla a kisfiam?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves es esze ágában sincs verekedni soha. Viszont mas 2 éves kisgyerekek rendszeresen verekednek harapnak stb. Ebből az én kisfiam is kap de ő nem adja vissza inkább engem keres hogy anyaaa anyaa... Ha kap egy taslit. Tudomhogy normális ha verekednek a 2 évesek de félek hogy az en kisfiam nem fogja megvedeni magát ed esetleg celtabla lesz.... Rettentően félek ettől! Amúgy szeretik jatszanak vele... De néha kap ő is...

2019. szept. 3. 20:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nyugodtan rászólhatsz a másikra, ha gonoszkodik, én szívesen venném, ha épp nem veszem észre a dolgot, de más igen, és szól kultúráltan, hogy ilyet nem szabad csinálni, ez fáj a másiknak.

Az én gyerekem sem adta vissza elsőre, csak sírt. Másodikra már ő alkalmazta a korábban sosem használt módszert, a harapást. Aztán jött az ütés, nem is őt ütötték, csak látta. Teljesen kész voltam, hogy a hibàtlan, erőszakmentes nevelésnek annyi néhány neveletlen gyerek miatt..

Most is küzdök ezzel, pedig már 5, hiába mondom, hogy az óvónőnek szóljon, senki sem csinálja ezt, az óvónő meg mindig ahhoz megy, aki a leghangosabban sír, sokszor gőze sincs semmiről.

2 eveseknek durva a gyerekbox, egyik se bírná.

2019. szept. 4. 07:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én fiam is hajlamos odacsapni vagy lelökni az előtte lévőt a csúszdán. De ott vagyok és rászólok. Elmondom, hogy nem szabad, hogy miért nem szabad és bocsánatot kell kérnie. Ha megint csinálja nem csúszdázhat, elveszem a kislapátot stb. Játszón hol vannak az anyukák?? Én mindig ott vagyok ahol ő, nem a padon ülök.

Nyugodtan szólj az érintett anyukának.

Tanítsd arra, hogy ha bántják fogja meg a másik kezét vagy csak mutasson neki álljt és mondja, hogy ezt nem!

2019. szept. 4. 07:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi gyerekpszihologussal beszeltunk hasonló úgy kapcsán.

Válasza: gyermek önképének erősítitese.

Különböző gyakorlatok: gyeremek guruljon sokat, lepedobe becsavarod és görgeted. Sok testi babusgatós jatek.

2019. szept. 4. 07:56
 14/15 A kérdező kommentje:
Igazából az érintett kisfiú anyukája elkapja ilyenkor rendesen a verekedős gyerekét! Nincs evvel probléma, tenyleg rá szól. De en nem tudom elmagyarazni a 2 éves fiamnak hogy alapbol nem ütünk csak ha te kapsz. Nekünk van egy 5honapos kishugunk. Azon is gondolkodtam lehet túlságosan bele magyaráztam hogy ne eezt nem szabad eeezt ne bants stb stb hogy mar a játszón sem védi meg magát? Na de ilyenkor neg dühös vagyok hogy igazából nehogymar az én kisfiamnak keljen változtatnia amikor holt normálisan eljatszik.... Néha azért ő is bedurvul de en olyanok úgy látom nem az agresszió van benne hanem a játék vezerli csak durván. Pl nyakon fogta az egyiket 1xa masiknak a fülét tepte meg de ezneki játék volt.... De a többi frankon üti rugja a másikat mert össze vesznek....
2019. szept. 4. 09:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát pedig sztem sem normális h verekednek.
2019. szept. 4. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!