Mit tegyek hogy ne legyen céltábla a kisfiam?

Nyugodtan rászólhatsz a másikra, ha gonoszkodik, én szívesen venném, ha épp nem veszem észre a dolgot, de más igen, és szól kultúráltan, hogy ilyet nem szabad csinálni, ez fáj a másiknak.
Az én gyerekem sem adta vissza elsőre, csak sírt. Másodikra már ő alkalmazta a korábban sosem használt módszert, a harapást. Aztán jött az ütés, nem is őt ütötték, csak látta. Teljesen kész voltam, hogy a hibàtlan, erőszakmentes nevelésnek annyi néhány neveletlen gyerek miatt..
Most is küzdök ezzel, pedig már 5, hiába mondom, hogy az óvónőnek szóljon, senki sem csinálja ezt, az óvónő meg mindig ahhoz megy, aki a leghangosabban sír, sokszor gőze sincs semmiről.
2 eveseknek durva a gyerekbox, egyik se bírná.

Az én fiam is hajlamos odacsapni vagy lelökni az előtte lévőt a csúszdán. De ott vagyok és rászólok. Elmondom, hogy nem szabad, hogy miért nem szabad és bocsánatot kell kérnie. Ha megint csinálja nem csúszdázhat, elveszem a kislapátot stb. Játszón hol vannak az anyukák?? Én mindig ott vagyok ahol ő, nem a padon ülök.
Nyugodtan szólj az érintett anyukának.
Tanítsd arra, hogy ha bántják fogja meg a másik kezét vagy csak mutasson neki álljt és mondja, hogy ezt nem!

Mi gyerekpszihologussal beszeltunk hasonló úgy kapcsán.
Válasza: gyermek önképének erősítitese.
Különböző gyakorlatok: gyeremek guruljon sokat, lepedobe becsavarod és görgeted. Sok testi babusgatós jatek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!