Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek hogy ne legyen...

Szanyú kérdése:

Mit tegyek hogy ne legyen céltábla a kisfiam?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves es esze ágában sincs verekedni soha. Viszont mas 2 éves kisgyerekek rendszeresen verekednek harapnak stb. Ebből az én kisfiam is kap de ő nem adja vissza inkább engem keres hogy anyaaa anyaa... Ha kap egy taslit. Tudomhogy normális ha verekednek a 2 évesek de félek hogy az en kisfiam nem fogja megvedeni magát ed esetleg celtabla lesz.... Rettentően félek ettől! Amúgy szeretik jatszanak vele... De néha kap ő is...

2019. szept. 3. 20:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanez van nálunk is, csak nekem lányom van. Most szokatjuk a bölcsibe, ma egy kisfiú hátba rúgta a csúszdán. A lányom meg csak néz, esze ágában sincs vissza adni. Nem tudom, mi lesz, abban reménykedem, hogy idővel megtanulja megvédeni magát. Semmit sem tehetek, nem lehetek vele mindig ott.
2019. szept. 3. 20:16
 2/15 anonim ***** válasza:
13%
Ööö...
2019. szept. 3. 20:17
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Neveld úgy, hogy megvédhesse magát. Nem kell visszaüssön, elég ha elkapja a másik kezét, lábát.
2019. szept. 3. 20:19
 4/15 anonim válasza:
90%
A pedagógussal kene inkabb beszélni.
2019. szept. 3. 20:44
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el nem lesz.

Az én gyerekemnek hihetetlen türelme van. Ő sose piszkál vagy bánt senkit. Ha őt piszkálja valaki odébbáll. Viszont, ha megunja akkor odacsap. A meglepetés ereje miatt a másik gyerek moccanni sem tud a döbbenettől. Pedig csak 2 éves.

Szerintem hagyd, hogy megvédje magát. Ha mindig te teszed helyette, akkor annál később jön rá hogyan csinálja.

2019. szept. 3. 20:47
 6/15 A kérdező kommentje:
Betettem neki youtubon gyerek box edzést. Aztmondta neeeeem bibiiiis fááj...
2019. szept. 3. 21:39
 7/15 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm azt mondta ha ilyen akkor betalalja majd az iskolában mindenki..
2019. szept. 3. 21:52
 8/15 A kérdező kommentje:
Ja azt kifelejtettem hogy nem bőlcsis. Ezek játszóteres események... Bar nem tudom számít e
2019. szept. 3. 21:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem normális, ha verekednek a 2 évesek. Ott kéne lenni az anyukájuknak, aki megállítja őket, elmagyarázza, hogy fáj a másiknak.

Vigasztald meg, de mondd el neki, hogy védje meg magát. Már most mondogathatod, hogy nem szabad másokat megütni, de ha valaki megüt, akkor szabad visszaadni. Én kisfiam is ilyen volt, de egyre inkább kiáll magáért, már 4 éves. (Bár egyébként nem lett céltábla, van olyan kisgyerek, akit rendszeresen piszkálnak az erőszakosabbak, de őt szerencsére ritkán.)

2019. szept. 3. 22:18
 10/15 anonim ***** válasza:
91%

Most komolyan, ez hol normális, hogy a kétévesek ütik-rúgják egymást?

Nem azt kell nevelni, akit ütnek, hanem azt, aki üt. Menj oda az anyjához, és mondd meg neki, hogy tegye helyre a gyerekét. Ha nem teszik meg. Én rá szoktam szólni az ilyen kölykökre.

2019. szept. 3. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!