Máshol is vannak ilyen kérései a gyerekének? Vagy én rontottam el valamit nagyon
9 év alatt sosem foglalkoztunk a márkákkal és az árakkal. Ha kínai ha adidas nem számított. Most már olyan dolgokat kér amit magamnak sem vennék, meg sosem volt még a családban sem.
Kezdve az iphone hozzá 100 ezres kis pöcök füllgató, konzol, drága számítógép. Videós holmik, drága játékok.
Mindenből fortnite mintás kellene neki a suli kezdésre ehhez jön a gucci és társai.
Idióta netes kihívásokat is csinálni akarta de a fahéj evéskor hatalmas leszidást kapott.
Itthon hiába tiltjuk a barátoknál, nagyszülőknél ezeket nézni. Volt olyan barátja aki azért nem jön hozzánk mert itt nincs konzol. Mindezt úgy, hogy egy kis 8 ezres városban élünk.
Szerintem ennek a kiváló oka a baj. Talán nem fogadták be a többiek és ezzel akar beilleszkedni.
Nem tudom van e lehetőséged, de én elvinném másik közösségbe, vagy ha erre nincs megoldás, akkor írasd be sportra vagy zenére, esetleg valami szakkörre.
Szerintem nem ő vágyik ezekre, inkább ez a feltétele a sok társa barátságának.
Meg kellene húzni a határokat és megtanítani neki a valódi értékeket. Ezt az iskolában nem fogja.
Btw már az iPhone ál látszik, hogy csak marketingzombi. Tanítsd meg inkább gondolkodni. Meg mondjuk magadnak se vegyél ilyeneket
Szerintem is az lehet az oka, hogy a haverok után megy, és ott lehet olyan gazdag gyerek, aki csak azzal áll szóba, ahol van konzol, meg gucci pulcsi.
9 évesen elég nagy, hogy ismerje a márkákat, hát akkor elég nagy ahoz is, hogy ismerje a pénz értékét.
Ennyi idősen az enyém is volt, hogy követelőzött. Megmondtam, hogy X forint a plafon, addig olyan ruhát választ, amit akar. A gucci pulcsi 5X forint, szóval arra nincs.
További hiszti esetén odaadtam a pénztárcát, hogy ha sikerül addig sírnia, amíg tele lesz pénzzel, akkor szóljon.
Illetve kiszámoltuk, hogy ha egy óra házimunkáért kapna tőlem (vagy mastól) 500-1000 forintot óránként, akkor mennyi idő alatt keresné meg az árát a gucci pulcsinak. Már egyből nem is kellett.
9 évesen fel kell fognia, hogy a pénz nem magától terem az ATM-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!