Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2hónapos babám csípőjét...

2hónapos babám csípőjét röntgenezték ami negatív lett és utána olvastam, hogy nem a legjobb dolog ilyen pici korban a röntgen. Nagyon aggódom emiatt! Mekkora kárt okozhattam neki ezzel?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul érzem magamat miatta! :(

Szerintetek van okom aggódni?

2019. júl. 28. 09:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Egy röntgen miatt ne aggódj, nem lesz baja
2019. júl. 28. 09:32
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván megvolt az oka amiért röntgenre került a sor. Gondolom nem hobbiból vitted el. Kellett, kész.
2019. júl. 28. 09:38
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
1 röntgen semmi. 3,6 se túl jó, de nem tragikus
2019. júl. 28. 09:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi sugárzást a háttérsugárzásból is kap.
2019. júl. 28. 10:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Koraszülött babáknak sajnos sokszor van, hogy ilyen olyan okbol van nem 1, hanem akár 10 röntgene is. A gyerekimnek is volt 3-4 röntgene, pedig 1 hetesek se és 2 kg-k se voltak. Semmi bajuk. Volt egy kisfiú, akinek tüdőgyulladás és folyamatos ptx miatt majdnem 40 röntgene volt másfél hónap alatt. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy ez nagyjából egy ct-nyi sugárzás és vannak babák, akiknek ct-re is szükségük van.

Nyugi, semmi baja nem lesz egy röntgentől.

2019. júl. 28. 10:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább, minthogy ne vegyék észre, ha a csípőjével valami gond van.
2019. júl. 28. 11:14
 7/14 A kérdező kommentje:

Sok szülő megtagadja ilyen picinek a röntgenezést ahogyan utólag értesültem, mert sztk-ban "biztosra menésből" sokszor feleslegesen röntgeneznek. A védőnő is megerősítette, hogy csak 4hónapos kortól szokás röntgenezni a csontosodás miatt, addig elég szokott lenni az uh főleg 2hónaposan.

Ezért érzem annyira rosszul magam, mert a tájékozatlanságom miatt valószínűleg feleslegesen röntgenezték meg és most nagyon felelőtlennek érzem magamat.

Remélem semmi baja nem lesz ettől.

Megpróbálok megnyugodni és tanulni az esetből. :(

2019. júl. 28. 12:07
 8/14 anonim ***** válasza:
90%
Jah, sokan az oltást is visszautasítják. Aztán meg fertőzik sorra a védteleneket.
2019. júl. 28. 12:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, a lányomnak májbetegsége miatt már kB 5-6 röntgenje volt. Gerinc, koponya...volt csípőröntgenje is.

Te lehet, hogy el tudtad volna kerülni egy magán ultrahanggal, DE semmi baja nem lesz tőle a babádnak!

Én se örültem a lányom sok röntgenjének, de muszáj volt. Én is aggódtam, meg ideges voltam miatta. De annyit nem árt!

Inkább tudod, mi árt? Amikor van egy-egy baki egy atomerőműben, vagy egy gyógyszergyárban. Mint 1-2 éve, mikor Ausztriában már a jódtablettát osztogatták az intézményekben, Magyarországon még hallgatott a média... Na, ez sokkal veszélyesebb! (gyógyszertári izotóp került a légkörbe)

2019. júl. 28. 12:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal több kárt okoz ez az önmarcangolás, mint egy röntgen.

Szokj le erről, mert beleőrülsz

2019. júl. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!