2hónapos babám csípőjét röntgenezték ami negatív lett és utána olvastam, hogy nem a legjobb dolog ilyen pici korban a röntgen. Nagyon aggódom emiatt! Mekkora kárt okozhattam neki ezzel?
Nagyon rosszul érzem magamat miatta! :(
Szerintetek van okom aggódni?
Koraszülött babáknak sajnos sokszor van, hogy ilyen olyan okbol van nem 1, hanem akár 10 röntgene is. A gyerekimnek is volt 3-4 röntgene, pedig 1 hetesek se és 2 kg-k se voltak. Semmi bajuk. Volt egy kisfiú, akinek tüdőgyulladás és folyamatos ptx miatt majdnem 40 röntgene volt másfél hónap alatt. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy ez nagyjából egy ct-nyi sugárzás és vannak babák, akiknek ct-re is szükségük van.
Nyugi, semmi baja nem lesz egy röntgentől.
Sok szülő megtagadja ilyen picinek a röntgenezést ahogyan utólag értesültem, mert sztk-ban "biztosra menésből" sokszor feleslegesen röntgeneznek. A védőnő is megerősítette, hogy csak 4hónapos kortól szokás röntgenezni a csontosodás miatt, addig elég szokott lenni az uh főleg 2hónaposan.
Ezért érzem annyira rosszul magam, mert a tájékozatlanságom miatt valószínűleg feleslegesen röntgenezték meg és most nagyon felelőtlennek érzem magamat.
Remélem semmi baja nem lesz ettől.
Megpróbálok megnyugodni és tanulni az esetből. :(
Figyelj, a lányomnak májbetegsége miatt már kB 5-6 röntgenje volt. Gerinc, koponya...volt csípőröntgenje is.
Te lehet, hogy el tudtad volna kerülni egy magán ultrahanggal, DE semmi baja nem lesz tőle a babádnak!
Én se örültem a lányom sok röntgenjének, de muszáj volt. Én is aggódtam, meg ideges voltam miatta. De annyit nem árt!
Inkább tudod, mi árt? Amikor van egy-egy baki egy atomerőműben, vagy egy gyógyszergyárban. Mint 1-2 éve, mikor Ausztriában már a jódtablettát osztogatták az intézményekben, Magyarországon még hallgatott a média... Na, ez sokkal veszélyesebb! (gyógyszertári izotóp került a légkörbe)
Sokkal több kárt okoz ez az önmarcangolás, mint egy röntgen.
Szokj le erről, mert beleőrülsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!