Mit tegyek? Anyám nem engedi, hogy azt tanuljam, amit akarok.
Az van, hogy felvettek egy foci akadémiára, de anyám nem akar oda engedni, mert azt akarja, hogy elvégezzek egy kereskedelmet, vagy egy felszolgálóit. De én nem akarom kihajtani a belem minimálbérért. Sokkal könnyebb lenne az èletem, ha elmennék a foci akadémiára. Mert 1 nsp másfél óra alatt megkeresném azt, amit egy bolti eladó vagy egy pincér 4 hónapba 8-9 óra alatt.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ha neked minden más "csicska munka", akkor semiképp ne menj focizni. Tanuld meg becsülni a "csicska munkát". Mert gondolom a terveidben az szerepel, hogy lesz egy csomó pénzed, meg egy csomó "csicskád".
Tudom, vonzó azzal pénzt keresni, hogy szaladgálsz a pályán, néha hasra veted magad és szenvedő arcot vágsz, majd megkapod a pénzed a semmiért. De az a helyzet, hogy te ezzel együtt is csak egy csicska lennél.
És neked nem álmod a focizás, csak szimplán lusta vagy valami rendes szakmát kitanulmi és azzal megkeresni a pénzt.
Egyébként tényleg elég nagy baj, hogy más, rendes munkával alig kapnak az emberek fizetést, a "focistáink" meg egy kalapnyit sem érnek, de keresnek rendesen. Érdekes, vízilabdában, kéziben, úszásban sok eredményt érünk el - a sportnál maradva-, mégis a foci van nyomatva...
Utolsó:
Lehet, hogy te sok munkával szeretnél kevés pénzt keresni (tisztességes munkával), de én kevés munkával szeretnék sokat (foci).
Ha a te gyereked lennék, te azt szeretnéd, hogy gyomorgörccsel menjek munkaba, hogy na most akkor melyik vevő fog megalázni meg beszólni nekem? Ezt szeretnéd a saját gyerekednek, hogy lenézze a gyereke?
Először is.
Hány éves vagy? Mert a felfogásod és a tapaaztalatod nagyon kevés. Más munkával is lehet sokat keresni, nem csak a focival. Én a helyedben csinálnám egyszerre mindkettőt ha lehet. Lesz B terved meg az anyukáddal sem leszel rosszban és az álmodat is megpróbálhatod negvalósítani. De ha focista akarsz lenni egy valamit meg kell tanulj. A tiszteletet. Tisztelni másokat és más munkákat. Például: ha focista leszel és megsérülsz az orvos küzdhet az életedért. Kik vannak az akadémián még? Edzők, akik edzenek, tanítanak. Ez pedig csak két példa. Rengeteg hivatás nélkül nem létezhetne a focisták világa sem. Értem, hogy a football neked az álommelód, de azért más munkákat is pont úgy kell tisztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!