Diszkalkuliás vagyok, fizikus akarok lenni. :D Hogy tanuljam meg?
Már az alapműveletekkel is gondjaim vannak... Hogy tanuljak meg egyáltalán számolni? És hogy lehet megtanulni a képleteket úgy, hogy a fejemben maradjanak? Egyébként kimondottan értelmes vagyok, könnyen tanulok, ez alól csak a számolás kivétel, és a képteletek megtanulása, észben tartása. De ha fizikus már nem is leszek :), orvos igen, az orvosi egyetemhez viszont kell a kémia és fizika, amihez pedig a matekra van szükség. Ami nem megy. Totál el vagyok keseredve. Hogy tanuljak meg számolni? Próbáltak megtanítani nekem számolási technikákat, de csak úgy megy, ha használom az ujjaimat (vagy a számológépet, persze, remek találmány). A számolást még meg lehet oldani számológéppel, de a képleteket képtelen vagyok egy óránál tovább észben tartani. Mihez kezdjek így?
6 éves korom óta álmom, hogy orvos legyek (vagy fizikus :P). Most emiatt befellegzett?
Nem tudom,hogy ez segítség-e neked,de egy pl.,hogy mit akarok írni:
mondjuk van egy képlet: a*b.Talán úgy könnyebb megjegyezni,ha ezt a mondókát mondod magadban:az "a" összeházasodott a "b"-vel.
Nem tudom,hogy befellegzett-e a fizikusi pályádnak,de sok sikert.
Húha...attól tartok, ha diszkalkuliás vagy, a fizikus szakma nem neked való. Még azok is megszívják az egyetemen (pl BME) akik OKTV helyezettek voltak , kegyetlenül nehéz. Az a baj leginkább, hogy ott még függvénytáblázatot sem használhatnak, tényleg mindent fejben kell tartaniuk, ha az nem megy, semmi esély.
Hány éves vagy? Még nincs lefutva a dolog, hátha elkezd érdekelni valami, amihez nem kell matek vagy fizika...
Vannak különböző technikák a képletek megtanulására, például színekre fordítani a számokat és a betűket.
Kipróbálhatod azt is, hogy hangosan felolvasod a képleteket, vagy többször leírod, és átolvasod őket.
Az orvosin a fizikában és a kémiában csak az alapműveletekre lenne szükség, bár a statisztikán még a gyökvonás is előjöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!